Scania

Scrum Master för Microsoft Dynamics AX/D365 F&O

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 11 april 2019
Stängs
den 11 april 2019
Ref:
20191538
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania IT söker en erfaren Scrum Master till området Dynamics inom Finance, Produktion och/eller Trade & Logistics som vill arbeta tillsammans med oss på Scania IT.

Scanias verksamhet kräver mer och fler komplexa IT-lösningar som är en förutsättning för att utvecklas till en Service Provider av Transportlösningar med flexibla system och IT-utrustning för att supporta verksamhet och kunder nu och framöver.

Scania IT ansvarar för Microsoft Dynamics AX/D365 F&O globalt med installationer i 30 länder. De närmaste åren utför vi flera stora, globala implementationsprojekt. ​Vi strävar efter att ersätta många av dagens distribuerade system med ERP-lösningar.

​I din roll som Scrum Master coachar du dina team genom ständiga förbättringar för att uppnå högre kvalitet och effektivitet. Du behöver ha en solid bakgrund inom agilt arbete och förstå den agila verktygslådan för att kunna driva den agila transformationen inom teamet, gentemot andra team och produktägare i verksamheten.

Vi tror på att allt värde skapas i teamen - från idé till produktionssättning.

Dina arbetsuppgifter
Som Scrum Master ansvarar du för att leveranserna säkras genom att:

  • organisera och hålla kanban och sprintplaneringar, demos och retrospective
  • bevaka att DoD efterföljs
  • röja och eskalera hinder
  • synka beroenden till andra team
  • kapacitetsplanera för teamet
  • vara teamets kontaktpunkt utåt
  • kontinuerligt förbättra teamets leveransförmåga och produktivitet
  • göra kontinuerliga sign-off på åtaganden inom teamet och gentemot produktägaren samt andra team
  • medverka i årlig budgetframtagning liksom uppföljning av denna per leveransområde
  • säkerställa prioriteringar för teamet tillsammans med de agila produktägarna


Din profil
Du har en hög drivkraft och förmåga att leda andra. Du är självgående och har lätt att ta egna initiativ, vågar vara ifrågasättande och samtidigt lösningsorienterad för att uppnå leverans. Du är givetvis nyfiken och intresserad av att ständigt öka dina egna färdigheter, liksom att hjälpa teammedlemmarna att öka deras. Att vara en lagspelare är viktigt. Vi tror att du delar vårt engagemang för ständiga förbättringar för att ständigt förbättra samarbetet inom teamet såväl som med våra produktägare. Din kommunikativa förmåga är pedagogisk samt drivande. Du kan uttrycka dig obesvärat på svenska och engelska i både tal och skrift. Vi tror också att du har en högskoleutbildning inom systemvetenskap eller liknande.

För att lyckas i rollen tror vi att du har gedigen erfarenhet som Scrum Master eller Agil Coach och gärna som utvecklare/applikationsspecialist av ERP-lösningar eller liknande komplexa system. Möjligen kan du även ha bakgrund som projektledare av ERP-lösningar. Du bör ha jobbat med JIRA samt Kanban, Scrum, SAFe m fl agila metoder och arbetssätt.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Sara Hesselgren, (Rekrytering), 08-553 519 33 eller Helena Westman, (gruppchef), 08-553 505 92

Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev. Urval och ev kallelse till intervju kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb