PRESALES ENGINEER TILL SKYRESPONSE

Rekryterare
Skyresponse AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 april 2019
Stängs
den 12 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till vårt kontor i Stockholm:

Presales engineer till Skyresponse i Stockholm

Snabbväxande SaaS-bolag med IoT-lösningar

Skyresponse har utvecklat ett avancerat och ledande molnbaserat system för larm- och IoT incidenthanteringstjänster. Systemet används för att skapa säkerhet för människor såväl som att få maskiner att reagera på avvikelser som kräver en åtgärd. Systemet säkerställer att rätt larm når fram till rätt person eller system. Systemet ger full spårbarhet genom hela larm- och incidenthanteringskedjan som dokumenteras i realtid, är fullt skalbart och globalt tillgängligt.

Bolaget fokuserar idag på den snabbväxande marknaden för Personal Care inklusive äldrevård samt Personal Security. Systemet kan även användas för IoT tillämpningar inom andra områden, tex Industry 4.0. Dessutom kan systemet användas som en lösning för larmcentraler.

Skyresponse har idag en stark position i Norden, främst i Sverige och Norge och har mer än 300 företag och organisationer som använder deras system. Systemet hanterar idag mer än en miljon larm och avvikelseincidenter per månad. Bolaget börjar nu sin internationella expansion med Storbritannien som första marknad utanför Norden.

Bolaget är idag relativt litet men snabbväxande och dubblerar omsättningen på årsbasis. Ägarna är en kapitalstark grupp investerare och affärsänglar som har en långsiktig syn på verksamheten och som bidrar med ett stort nätverk av kontakter. Läs mer om Skyresponse här.

Rollen som Presales engineer

Ditt uppdrag innebär att du är bryggan mellan våra account managers som finns i Stockholm och tech teamet som är baserat i Luleå. Du omsätter kundernas behov till use cases som som konkretiserar hur anpassade lösningar kan integreras med kundens it-miljö och Skyresponse produkter och tjänster.  Du är delaktig i framtagande av rätt lösningar för kunderna och hur vårt system kan fungera tillsammans med de produktpartners som vi har. Du har ett nära samarbete med säljteamet och deltar i kundmöten och fackmässor, och du kan sätta upp och genomföra kundspecifika demos och utbildningar. Du uppskattar och planerar tid och resurser för kundanpassningar tillsammans med produktchef och projektledare. I din roll ingår också att svara på RFI:er och upphandlingar.

I jobbet ingår även reser till våra kanalpartners i Skandinavien och i Europa

Din profil

Vi söker dig som Du har en akademisk utbildning som civilingenjör eller systemvetare och några års erfarenhet av att arbeta med komplexa it-lösningar. Du har god förståelse för molnlösningar, som är en del av vårt dna. Du har lätt för att ta till dig ny teknologi och du stimuleras av att skapa relationer med kunder och att vara länken mellan sälj- och techteam. Du kan balansera tekniska och kommersiella perspektiv och du drivs av att skapa kundvärde och se företaget växa. Du behöver vara en lagspelare med mycket bra kommunikationsförmåga, både på svenska och engelska.

Har du det vi söker och vill göra skillnad i en öppen, entreprenöriell kultur som bygger på personligt engagemang och tätt samarbete?

Vi ser fram emot att få din ansökan snarast som du registrerar hos ProAstri. För mer information är du välkommen att kontakta vår konsult Karin Ivarson på karin@proastri.se eller + 46 708 24 69 08, eller vår VD Martin Reidevall på martin.reidevall@skyresponse.com eller +46 706 95 60 14

Välkommen till oss!

Liknande jobb

Liknande jobb