Scania

Vi söker en ingenjör inom Skruvförbandsteknik

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 12 april 2019
Stängs
den 12 april 2019
Ref:
20190822
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och arbeta kring vår vision att vara "benchmark" inom skruvförbandsteknikområdet, ha de bästa strategierna, standarderna och kompetensen inom fordonsindustrin?

Vi håller på att skapa ett kompetenscentrum med helhetsansvar för fästelement på Scania. Vi är idag sex specialister på skruvförband med lite olika inriktningar som sortimentsansvar av fästelement, provning, beräkning, ytbehandling och teknisk support. Nu söker vi dig som ska bli vår nästa stjärna inom området. Vi har samarbete med högskolor, institut och leverantörer för att hålla god omvärldsbevakning och hög kompetens gentemot våra kunder. Vi har även ett omfattande samarbete med MAN. Teamet ingår i Scania Materialteknik som består av drygt 50 medarbetare och tillhör Scania R&D.

Oavsett befattning eller position så har vår personal våra kärnvärden som gemensam värdegrund: kunden först, respekt för individen och kvalitet. Vi tror också mycket på personlig utveckling. Är du motiverad och beredd att ta ansvar så finns möjligheterna hos oss. Vi strävar hela tiden efter att bli bättre som arbetsplats och att utveckla produkterna. Det är viktigt för oss att våra medarbetare trivs och utvecklas.

Dina arbetsuppgifter

 • Ditt uppdrag är att arbeta med gällande skruvförbandsstrategier på Scania och utveckla dessa.
 • Du kommer bland annat att vara ansvarig för vårt skruvförbandslabb, vilket innebär provning samt utveckling av nya provmetoder med tillhörande provmetodbeskrivningar.
 • Du kommer att samverka med de projekt som rullar och leda förutvecklingsprojekt i linje med strategierna. I detta ingår att ta hand om skruvförbandsrelaterade uppdrag, analyser och skruvförbandsberäkningar. Du kommer dessutom få egna fördjupningsområden samt utbilda Scanias medarbetare inom skruvförbandsteknik.
 • Du ansvarar också för att odla och utveckla kontakterna mot internkund och externa kontakter.
 • Till ditt stöd har du resten av skruvförbandsteamet och våra kunder.
 • Du kommer också att vara delaktig i förbättringsarbetet, utmana och hitta nya arbetssätt.


Din profil

 

 • För att lyckas på denna befattning krävs god drivkraft, goda samarbetsegenskaper samt fokus på ordning och reda.
 • Dina kontaktytor blir många och därför behöver du en god kommunikationsförmåga i både tal och skrift.
 • Du har goda tekniska kunskaper inom skruvförbandsteknik eller ett stort intresse av att fördjupa och utveckla dig inom detta.
 • Du tycker om utmaningar och ser det som en möjlighet att få påverka framtiden inom detta expansiva område.
 • Du är utbildad civilingenjör och har god praktisk erfarenhet samt goda kunskaper i engelska.
 • Tyskakunskaper är meriterande
 • Erfarenhet från praktisk eller analytisk tillämpning av skruvförband är en stor merit.


För mer information

Kontakta Bengt Johansson, 08-553 50739 (Gruppchef Materialteknik för Chassi, YTMD), eller vår Technical Manager (TM) i skruvförbandsteknik Göran Toth, 08-553 85577.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

 

Liknande jobb

Liknande jobb