Scania

Nyfiken och driven Testingenjör

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 12 april 2019
Stängs
den 12 april 2019
Ref:
20191704
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ta chansen att vara med och påverka framtidens drivlinor!

Är du en testare som tycker att det är viktigt med miljövänliga och hållbara transporter? Det är de vi arbetar för varje dag. Scania är på en resa som innebär stora tekniska steg inom effektivare drivlinor, utsläppspåverkan samt lösningar för elektrifiering. Som testingenjör får du en bred kunskap om styrsystemet och får en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran.

Nu har du ett guldläge att hoppa på lastbilen mot morgondagens testning. Inom utvecklingen av drivlinestyrsystem så söker vi nu testingenjörer inom flera domänområden. Som testingenjör ges du möjligheten att vara med och utveckla en spännande och allt mer global produkt. Du kommer att tillhöra en testorganisation som ständigt utmanas och utmanar med sina tester.

Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Vi erbjuder ett jobb där varje dag är ett äventyr, där bara du sätter gränsen för din framtida karriär och där din personliga utveckling är lika viktig som vår verksamhet.

Dina arbetsuppgifter
Som testingenjör arbetar du med att designa tester för ett ECU-system med fokus inom ett eller flera funktionsområden som t.ex. motor, efterbehandling, växellåda, koppling, batteristyrning mm. Som testingenjör ingår du förutom i testteamet också i ett team hos funktions- och mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen.

Du designar, automatiserar och analyserar tester för verifiering av Scanias egenutvecklade drivlinestyrsystem. Du använder moderna testtekniker i olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop) samt fordon för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter.

Dina utvecklingsmöjligheter hos oss är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet test eller ta ansvar för en team av testingenjörer och vara ansvarig för planering och leveranser.

Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela företaget.

Din profil
Du är en nyfiken och driven civilingenjör med erfarenhet av programmering och mjukvaruutveckling. Erfarenhet och intresse av Python, inbyggda system, test, drivlineutveckling eller fordon är meriterande. Du har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Självklart kan du programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information är du mer än välkommen att höra av dig till oss

Johan Kingstedt, Head of System Test Transmission
johan.kingstedt@scania.com , 08-553 896 72

David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification
david.alstig@scania.com , 08-553 535 95

Elisabet Landström, Head of System Test Platform and AT
elisabet.larsson.landstrom@scania.com , 08-553 852 85

Erik Sunnegårdh, Head of System Test Base Engine
erik.sunnegardh@scania.com , 08-553 896 68

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb