Systemutvecklare för GIS-plattformen PinPoint Sweden (Pipos)

Rekryterare
Tillväxtverket
Plats
Östersund (Kommun), Jämtland
Annonserat
den 15 april 2019
Stängs
den 6 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du GIS-systemutvecklare? Brinner du för att analysera data och se mönster och samband? Är du handlingskraftig och strukturerad och gillar att jobba i team? Då kan du vara den vi söker.

 

Tillväxtverket är en nationell myndighet som stärker företagens konkurrenskraft och förbättrar näringslivets och regionernas utveckling. Vår vision är ett Sverige med fler företag som vill, kan och vågar.

Vi är en kunskapsmyndighet med professionella, kompetenta och engagerade medarbetare. Här kan du påverka både din och Sveriges framtid.

Tillväxtverket använder och vidareutvecklar en GIS-plattform med namnet Pinpoint Sweden (Pipos). Plattformen innehåller förutom geografiska analysverktyg också en geografisk databas med tidsserier av högupplöst information om bland annat serviceslag, befolkning och vägnät. Med nya inkommande uppdrag ser vi en ökad efterfrågan på de tjänster som systemet Pipos kan tillhandahålla och förstärker därför vårt team. Pipos-plattformen är framförallt utvecklad för att göra beräkningar av avstånd och tid mellan olika geografiska företeelser. Plattformen kan till exempel användas för att göra tillgänglighetsanalyser som beskriver hur befolkningen och företagens tillgänglighet till apotek, grundskolor, drivmedelsanläggningar, dagligvarubutiker och posttjänst ser ut och förändras. Med hjälp av Pipos är det även möjligt att utföra andra avancerade rumsliga analyser inklusive scenarioutvärderingar och optimeringsanalyser. Pipos-plattformen används idag i flera regeringsuppdrag relaterade till geografisk analys.     

Om tjänsten

Du kommer att tillsammans med teamet utveckla och förvalta GIS-plattformen Pipos för Tillväxtverket och att till viss del arbeta med gemensamma utvecklingsfrågor för gruppen IT/Utveckling.

Ditt tjänstgöringsställe är Östersund.

Vi söker dig som har:

  • System/datavetenskap eller annan inriktning som Tillväxtverket bedömer som relevant
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete med C#, C++, Python, JavaScript och R.

  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift

  • Goda kunskaper i engelska i skrift

Följande är meriterande:

  • Erfarenhet av: - .NET Core, OpenLayers, Ext JS, GeoExt, MapFish, Pylons, MapServer, QGIS, PostGIS, NHibernnate, OWIN, OAuth, NetTopologySuite, Keras, Web API, Tensorflow och Apache

Vi söker dig som är analytisk, handlingskraftig och strukturerad och som har en mycket god samarbetsförmåga. Vi förväntar oss att du lever upp till vår medarbetar- och chefspolicy som uttrycker de förväntningar vi har på alla medarbetare.

Anställningsform och sista ansökningsdag

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 6 maj 2019.

Mer information och kontakt

För mer information om arbetsuppgifterna är du välkommen att kontakta Daniel Fornstedt, gruppchef IT-utveckling, tf. 08-681 94 30. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Eva Wiberg, HR-strateg, tf. 08-681 66 32. Fackliga företrädare är Imber Råbock, Saco, tfn 08-681 91 73 och Robert Berggren, ST, tfn 08-681 92 37. 

Vi sitter centralt i Östersund i moderna lokaler där du dagligen väljer plats utifrån dina arbetsuppgifter). Tillväxtverket eftersträvar ett arbetssätt där digitala och tekniska lösningar underlättar det dagliga arbetet. Här kan du läsa mer om vilka anställningsvillkor och förmåner vi erbjuder.  Vi har även ett publikt intranät. Välkommen att läsa mer på våra medarbetarsidor. 

Tillväxtverket vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Välkommen med din ansökan för att skapa din och Sveriges framtid!

Liknande jobb

Liknande jobb