Polismyndigheten

IT-forensiker till Polismyndigheten, region Öst

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Jönköping (Kommun)
Annonserat
den 15 april 2019
Stängs
den 6 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra med din IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare? Då hoppas vi att du vill bli en av oss på Polismyndigheten i Region Öst!

Arbetsplatsbeskrivning

Forensiska sektionens dryga 75 medarbetare är fördelade på fyra forensiska grupper och två IT-forensiska grupper. De båda IT-forensiska grupperna kommer att består av 16st IT-Forensiker som leds av två Gruppchefer. IT-Forensiker finns placerade i Eskilstuna, Nyköping, Norrköping, Linköping och Jönköping.

Polisregion Öst består av Södermanland, Östergötland och Jönköpings län. Cirka 2000 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 35 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i tre polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. Huvudort för regionen är Norrköping.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Vid den regionala utredningsenheten utreds bl.a. miljö- och arbetsmiljöbrott, vissa IT-brott, bedrägeriärenden samt grov organiserad brottslighet som är gränsöverskridande. Vid den regionala utredningsenheten organiseras delgivningssektionen, regionens brottsamordningsfunktion, aktionsgrupper samt brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet och teknikspaning.

Utredningsenheten har en stödjande funktion gentemot polisområdena och de regionala enheterna och har som sitt huvudsakliga uppdrag att bekämpa den grova och organiserade samt systemhotande brottsligheten. I den it-forensiska gruppen utförs bevissäkring av beslagtagna datorer och mobiltelefoner. Gruppens verksamhet finns på flera orter i regionen.

Region Öst har etablerat ett regionalt IT-brottscentrum (RC3) där flera olika expertområden inom IT-relaterad brottslighet ingår. RC3 Öst består av de två IT-forensiska grupperna samt utredningsgruppen ISÖB/KCB som hanterar utredning gällande internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn och komplex cyberbrottslighet.

Vi söker nu en medarbetare till It-forensik grupp 2 med placering i Jönköping.  Då gruppen verkar regionalt kan arbetet komma att utföras även på annan ort.

Arbetsbeskrivning

Ett arbete som IT-Forensiker hos oss innefattar bl.a. att biträda utredningsverksamheten med säkring, bearbetning och presentation av digital bevisning. Funktionen innebär att i huvudsak ha fokus på IT-forensiska undersökningar av datorer men även ha som bredduppgift att arbeta med mobilforensiska undersökningar, IT- undersökningar i nätverksmiljö samt biträda vid husrannsakningar där IT kan vara inblandat.  Ett brett och utvecklade arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

· Mycket goda IT-kunskaper genom relevant utbildning inom IT-Forensik eller som har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
· Mycket goda IT-kunskaper, gällande vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk
· Goda kunskaper i engelska
· Körkortbehörighet för personbil, B

Meriter:

· Tidigare erfarenhet av arbete i polisiär organisation
· Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
· Tidigare utredningserfarenhet
· Dokumenterad erfarenhet av arbete med IT-forensiska verktyg
· Ytterligare språkkunskaper
· Etablerade kontaktnät inom IT
· Erfarenhet av programmeringsspråk såsom t.ex. Python
· Goda kunskaper gällande nätverk

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på förmåga att kunna samordna, strukturera och ha bra kommunikationsförmåga. Dessutom krävs det att man har god samarbetsförmåga med hög integritet och professionellt förhållningssätt. Arbetet kräver även att du har god analysförmåga och kan se sammanhang samt att prioritera och se det väsentliga. Vi ser även att du har stort intresse och ser utmaningen i att följa IT-utvecklingen i samhället.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetstest kommer att tillämpas i rekryteringsprocessen.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta Lowisa Svedling, Gruppchef, tfn 010-566 57 29.

Fackliga företrädare

SEKO - Jan Tuvesson 0761-349310
Polisförbundet - Sven Hurtig 070-398 94 04, sven.hurtig@polisen.se
Saco och ST nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Jönköping men då gruppen verkar regionalt kan arbetet komma att utföras även på annan ort.
Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 mån
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid (flextid tillämpas)
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 6 maj 2019. Skicka ansökan via e-post till jobb.ost@polisen.se.  Märk din ansökan med dnr A178.870/2019 i mailets ärendemening.

Urval och intervjuer kommer ske i maj månad.

Vänligen uppge i samband med ansökan om du har skyddad identitet. Interna sökande och personer med skyddad identitet uppmanas att ansöka via sin interna e-post. Har du skyddad identitet och ansöker från extern e-post eller har andra uppgifter du bedömer olämpliga att e-posta, kontakta Lina Rytzler 0722478647, lina.rytzler@polisen.se.  

Övrigt
Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!