Scania

Konstruktör ELC (electronic level control), Bussutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 15 april 2019
Stängs
den 15 april 2019
Ref:
20191752
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Gruppen Brakes & Auxiliary systems RBRB ansvarar för installation och utveckling av broms, bränsle, tryckluft och SCR för bussar. Vi tillhör sektionen RBR som bl.a. konstruerar och utvecklar chassiet för bussar, styrning, fjädring samt hanterar majoriteten utav beräkningarna för bussutveckling samt helfordonsegenskaper kopplat till våra ansvarsområden.

Vi söker nu dig som har ett stort intresse av fordon och teknik som vill arbeta med broms- och tryckluftsteamet samt som vill ta ansvar för ELC-systemet (electronic level control) på buss.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för installation och systemsäkring av ELC-systemet på framtidens bussar, även balansering inom broms- och tryckluftsteamet kommer vara en viktig del utav ditt dagliga arbete. I arbetet ingår även ständiga förbättringar på dagens produkter och arbetssätt.

Dina huvudsakliga verktyg är CATIA V5, Aros, OAS och TESTiT men rollen som konstruktör innebär också att du är spindeln i nätet i samarbetet med andra utvecklingsgrupper, provning, beräkning/simulering, inköp, prototypverkstad, produktion och marknad. Tvärfunktionellt arbete är en viktig del av ditt dagliga arbete.

Din profil

Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik med inriktning mot produktutveckling och har erfarenhet av mekanikkonstruktion på Scania. Du är bekant med de processer som R&D använder och har gärna arbetat aktivt i dem.

Du är positiv, driftig och villig att växa i din roll som konstruktör. Samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet är en självklarhet för dig och du har lätt för att bygga upp och verka i nätverk där du ständigt utvecklar din kompetens. Du har en positiv attityd och är drivande i ditt sätt att arbeta.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Johanna Hult, 08-553 50124 eller Senior Technical Adviser Anna Eriksson 08-553 50275.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb