IT-säkerhetsspecialist till Sveriges säkraste fastighetsbolag

Plats
Linköping (Stad), Östergötland
Lön
Enligt överenskommelse
Annonserat
den 16 april 2019
Stängs
den 28 april 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till en värd full av möjligheter!

Specialfastigheter är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag. Vi är ett statligt ägt bolag som äger, förvaltar och utvecklar unika fastigheter som kännetecknas av säkerhet i framkant. Vår affärsmässiga och framåtriktade företagskultur bygger på säkerhet, närhet, långsiktighet och samverkan – alltid med hållbarheten i fokus.

Vår organisation bygger på tre affärsområden – Kriminalvård, Försvar och rättsväsende samt Institutionsvård och övriga specialverksamheter. Fastighetsinnehavet har en lokalyta på drygt 1,1 miljoner kvadratmeter med ett marknadsvärde som uppgår till cirka 27 miljarder kronor. Vi är cirka 150 medarbetare och huvudkontoret är delat mellan Linköping och Stockholm. Utöver det har vi kontor i Lund, Göteborg, Örebro och Sundsvall.

2018 placerade vi oss högst i Nyckeltalsinstitutets mätning Attraktiv Arbetsgivarindex. Mätningen beskriver arbetsvillkoren i en organisation genom nio nyckeltal. Specialfastigheter har placering 1 av 235 medverkande organisationer.

Är du lösningsorienterad och engagerad med ett stort fokus på tekniken? I så fall ska du söka tjänsten som IT-säkerhetsspecialist hos oss.

Arbetsuppgifter
Din främsta uppgift är att vidmakthålla och förbättra IT-säkerheten på Specialfastigheter – på såväl kort som lång sikt – genom att föreslå metoder, verktyg, regler och säkerhetshöjande aktiviteter i vår stora och komplexa IT-miljö. Du kommer att delta i större projekt och systeminföranden där din uppgift kommer att vara att granska och utvärdera säkerheten i föreslagna lösningar samt att vidareutveckla vår säkerhetsarkitektur.

Som IT-säkerhetsspecialist kommer du att arbeta för att vi på ett säkert sätt digitaliserar vårt företag, vidare- eller nyutvecklar IT-stödet för våra medarbetare samt upprätthåller en säker driftmiljö. Du rapporterar till vår CIO.

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom IT, gärna med inriktningen IT-säkerhet. Alternativt har du likvärdig kompetens förvärvad på annat sätt. För att lyckas i denna roll behöver du ha minst 5 års erfarenhet av arbete med IT-säkerhet. Du har verkat inom IT-säkerhetsområdet i stora och komplexa miljöer och det är meriterande om du har verifierad kunskap genom exempelvis certifieringar inom området, såsom CISSP, CISM, CISA eller motsvarande.

Du har erfarenhet och förstår vikten av att skapa och använda dokumentation då det är en viktig del i arbetet. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp ditt arbete på ett strukturerat sätt. Rollen ställer krav på högt tekniskt kunnande och du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender för att hålla dina kunskaper aktuella.

Som IT-säkerhetsspecialist ser vi gärna att du har erfarenhet från något eller några av följande områden:

  • arbete med brandväggar
  • arbete med säkerhetslösningar för klientplattform
  • arbete med penetrationstestning
  • arbete med nätverkstrafik, krypton, VPN mm
  • genomförande av granskningar och rapportering av riskanalyser inom IT-säkerhetsområdet
  • arbete med SIEM-lösningar
  • arbete med identitetshantering   

Utöver detta har du en mycket god förmåga att kommunicera, samverka och hålla en bra dialog med kollegor, kunder och IT-leverantörer. Som person är du positiv, öppen och social. Du är också en van kravställare, analytisk, metodisk och har en god förståelse för IT med en ambition att ständigt vidareutvecklas.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är 28 april men ansök gärna så snart som möjligt.

I och med att våra hyresgäster bedriver säkerhetskänslig verksamhet och med hänsyn till våra egna höga krav på säkerhet så utför vi en särskild säkerhetsbedömning genom att ta del av utdrag från Polisens belastningsregister samt kompletterar med en säkerhetsintervju. Vi genomför även drogtest genom vår företagshälsovård innan anställning. Utöver detta kräver en del av våra kunder i vissa fall inplacering i säkerhetsklass och efterföljande registerkontroll i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585 kap. 3). Eftersom anställningen kan komma att placeras i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Placering
Din placeringsort är Linköping men då verksamhetens fastighetsbestånd är rikstäckande innebär tjänsten en del resor.

Fackliga företrädare
Akademikerföreningen, Sofia Nilsson, 010-788 62 48
Ledarna, Gustav Tidman, 010-788 62 53
Unionen, Lena Germundsson, tel. 010-788 62 40
SEKO, Roger Törngren, tel. 010-788 62 78

Kontaktpersoner
Masoomeh Antonsson
CIO/IT-chef
010-788 62 32
masse.antonsson@specialfastigheter.se

Malin Lindgren
HR-generalist
010-788 62 44
malin.lindgren@specialfastigheter.se

Liknande jobb

Liknande jobb