Nätverkstekniker / Nätverksarkitekt

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 16 april 2019
Stängs
den 6 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som nätverkstekniker ingår du i ett team som arbetar med förvaltning, utveckling samt tredje linjens incident- och problemhantering av Skatteverkets Datanätverk och dess ingående komponenter. Du blir en viktig medarbetare inom Tjänstesektion1 som ansvarar för Skatteverkets IaaS plattform.

Om jobbet

Förutom dina närmsta kollegor inom Nätgrupperingen kommer du att samarbeta med andra team inom virtualisering, Red Hat Linux, Windows och lagring. Just nu har vi flera intressanta projekt på gång och ligger i teknikens framkant.

Vi ser att du har arbetslivserfarenhet och goda kunskaper inom LAN/WAN/WLAN inklusive switching och routing.

Skatteverket har nyligen avslutat ett stort migreringsarbete till en ny teknisk infrastruktur. Nu ska vi säkerställa en fortsatt stabil produktionsmiljö och även ta fram nästa generation av plattformen, där vi ytterligare ska öka automatiseringen och vidareutveckla vår privata molnlösning för Skatteverket, Kronofogden och Valmyndigheten.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god känsla för service och ett gott bemötande
 • kunna uttrycka dig obehindrat på svenska både i tal och skrift
 • ha en mycket god förmåga att samverka

Du ska även ha:

 • relevant utbildning inom området
 • några års arbetserfarenhet LAN/WAN/WLAN
 • erfarenhet av DNS
 • några års arbetserfarenhet av Routing.och Switching
 • erfarenhet Brandväggar

Det är önskvärt att du har kunskaper inom ett eller flera områden: DHCP, lastbalansering, datacenter. Erfarenhet av drift i Enterprise-miljö. ITIL. Erfarenhet av arbete inom en tjänsteorienterad organisation.

 Bra att veta
 Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet. 
Vi kommer att intervjua löpande.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

 

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid Löneform Individuell lönesättning Antal lediga befattningar 1 Sysselsättningsgrad 100% Ort Solna Län Stockholms län Land Sverige Referensnummer 2019/142 Kontakt

 • Per Hjälmdahl rekryterande chef, 010-5749860
 • Jan-Inge Wiksten rekryterare, 010-5741991

Facklig företrädare

 • Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28
 • Anna-Stina Carlsson ST, 010-5749672

Publicerat 2019-04-12 Sista ansökningsdag 2019-05-06

Liknande jobb

Liknande jobb