Vill du arbeta med revision inom informations- och IT-säkerhetsområdet?

Rekryterare
Livsmedelsverket
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 16 april 2019
Stängs
den 6 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ha ett utmanande, spännande och ständigt högaktuellt arbete där du tillsammans med ditt team får arbeta med tillsyn av informationssäkerheten hos Sveriges dricksvattenproducenter? Vi erbjuder en spännande tjänst där du är med och utvecklar detta viktiga säkerhetsarbete. Sök redan idag!

Ett viktigt uppdrag

Dricksvatten utgör samhällets viktigaste livsmedel och Livsmedelsverket har länge varit den myndighet som ansvarar för samordning av dricksvattenfrågor i Sverige. Sedan 2018, när NIS-direktivet trädde i kraft i Sverige, har Livsmedelsverket ett nytt och viktigt uppdrag som innebär tillsyn av att dricksvattenproducenter har tillräcklig säkerhet för sina nätverk och informationssystem.

Tillsynsarbetet är i en uppbyggnadsfas, och vi söker nu dig som vill hjälpa oss med detta samhällsviktiga säkerhetsarbete!

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra team NIS-tillsyn, som är en del av IT- och serviceavdelningen på Livsmedelsverket. Tillsammans med dina fyra kollegor i teamet arbetar du med revision och tillsyn av efterlevnaden av uppsatt regelverk (NIS-direktivet) hos Sveriges dricksvattenproducenter. I arbetet ingår att ge råd och stöd till dricksvattenproducenter, samt nära samverkan med myndigheter med samma typ av uppdrag.

Informationssäkerhet är också en viktig del av Livsmedelsverkets interna arbete och här medverkar teamet i olika projekt samt arbete med intern uppföljning och revision.

Vi söker dig som har arbetat några år inom området och som vill utvecklas inom tillsyn. Vi kommer att ge dig en gedigen introduktion och du kommer att ha erfarna kollegor.

Du är placerad i Uppsala, men tjänsten kommer innebära en hel del resor inom Sverige. 

Dina kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av informationssäkerhet och IT-säkerhet. Har du utbildning inom data-/systemvetenskap eller har annan relevant eftergymnasial utbildning är det en fördel.

Du ska ha kunskap om IT- miljöers uppbyggnad samt förståelse för vilka tekniska och administrativa sårbarheter som dessa kan uppvisa. Har du även förståelse för olika tekniska säkerhetsfunktioner och erfarenhet av säkerhetstester är det meriterande, liksom certifieringar inom området. Det är också fördelaktigt om du har erfarenhet av uppföljning och revision inom informationssäkerhetsområdet samt erfarenhet av revisioner/granskningar mot säkerhetsramverk (t ex ISO 27000 eller PCI DSS).

Arbetet ställer krav på att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att du har B-körkort.

Som person är du analytiskt lagd och har ett strukturerat arbetssätt där du förhåller dig till aktuella rutiner och instruktioner. Du tar egna initiativ och är van att arbeta både självständigt och i team. Du har lätt för att kommunicera med din omgivning och har inga problem att vara den ledande parten i möten med andra. Med din lyhördhet och tydlighet skapar du förtroende och goda relationer i arbetet.

Viktigt för tjänsten är också hög personlig mognad, gott omdöme och mod att stå kvar i fattade beslut. Självklart har du ett förhållningssätt som bidrar till att skapa ett bra arbetsklimat och utveckling. Vi lägger stor vikt vid dessa personliga egenskaper!

Svenskt medborgarskap
Anställningen är säkerhetsklassad enligt nivå 2 och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Kontakt: Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Malin Karén. Representant för SACO är Karin Neil Persson, och för ST Annika Gunnarsson. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-05-06. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tillsvidare, heltid

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Strategisk utveckling och stöd/IT- och serviceavdelningen

Diarienummer: 2019/01589

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Liknande jobb

Liknande jobb