Scania

Lead Engineer för Scanias drivlinestyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 16 april 2019
Stängs
den 5 juni 2019
Ref:
20191648
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till Powertrain Control Strategy söker vi en lead engineer för Scanias drivlinestyrsystem.

I denna roll får du ett brett kontaktnät och lär dig snabbt om Scanias produkter, våra utvecklingsprocesser och kundernas behov. Det är ett mycket varierande och stimulerande jobb som ger stora möjligheter för framtida karriärmöjligheter inom hela koncernen.

Powertrain Control Strategy ansvarar för att anpassa drivlinan för lägsta möjliga energiförbrukning samt bästa möjliga körbarhet och prestanda. Det innebär även ansvar för styrsystemen på drivlinan och krav mot övrig organisation, partners och leverantörer för att skapa de rätta möjligheterna.

Du kommer att tillhöra gruppen Transmission System Project Management, som bland annat arbetar med teknisk projektledning, kundanpassningar och systemens roadmaps, samt har nära kontakt med de fordonstillverkare vi levererar våra produkter till.

Vår grupp kännetecknas av utpräglad framåtanda med stort driv att utvecklas såväl professionellt som på det personliga planet.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som lead engineer kommer du att arbeta nära projektledare, systemägare samt utvecklare. I din roll ansvarar du för att planera, koordinera samt driva utveckling och test av drivlinestyrsystemet baserat på kundens kravställning.

I dina arbetsuppgifter ingår kommunikation och samordning med kollegor inom R&D, Marketing och våra externa samarbetspartners, vilket medför en del telefonmöten och resor. Du kommer att vara med från start i nya utvecklingsprojekt, identifiera avdelningens arbetspaket inom dessa i samspråk med våra tekniska experter, sammanställa kravspecifikationer samt göra resursestimeringar och projektplanering tillsammans med våra teamledare och gruppchefer.

Din profil
Vi söker Dig med några års erfarenhet av styrsystem och mjukvaruutveckling för inbyggda system. Du är civilingenjör eller har motsvarande kompetens och har du tidigare jobbat med projektledning är det ett plus.

Du är engagerad, nyfiken och har förmåga och vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du är bra på att leda och driva tekniska förändringar och du är pedagogisk och strukturerad. Du tycker om problemlösning. Kommunikation är en av dina stora styrkor, både muntligt och skriftligt.

Du har körkort för personbil. Körkort för lastbil eller buss är meriterande precis som andra fordonsrelaterade erfarenheter. Goda kunskaper i engelska (tal och skrift) är ett krav.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ytterligare information
Kontakta Daniel Fellke, tf gruppchef Transmission System Project Management. Tel: +46 8 55352384

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb