Scania

Kalibratör inom gasväxlingsfunktionalitet på motorstyrsystemsutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 16 april 2019
Stängs
den 5 juni 2019
Ref:
20191750
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen.

Vill du vara med och bidra till denna förändring? Avdelningen Engine Control Functions ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motor och avgasreningen i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. Vi genomsyras av en innovativ miljö; Scania har flera år i rad varit det Svenska bolag som fått flest godkända patent i Sverige. För dig som gillar utmaningar och vill göra skillnad är detta ett perfekt tillfälle att utvecklas i karriären. På gruppen för gasväxlingsfunktionalitet står vi just nu inför en spännande tid då mycket ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för våra kommande motorplattformar med stora tekniksteg inom gasväxling.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för gruppens kalibrering av gasväxlingsfunktionalitet, där du tillsammans med dina kollegor tar fram kalibrering i de olika motorprojekten. Din roll är att ha en övergripande bild av gasväxlingsfunktionaliteten och säkerställa att vi leverar rätt nivå på kalibrering till både interna och slutkunder. Dina arbetsuppgifter innehåller bland annat provning och kalibrering i motorproceller och fordon samt att analysera data och ta fram metoder.

Kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande är högt värderade på avdelningen, då vi ofta diskuterar igenom våra utmaningar för att tillsammans finna den bästa lösningen. Som del av Scanias ansvar för motorstyrsystem för hela koncernen samt externa kunder kommer du ofta jobba i tvärfunktionella, internationella projekt och kommer få många kontakter på andra delar av Scania.

Sammanfattat så kommer du få vara med i alla steg i utvecklingen; från idé och implementation till prov och utvärdering. Har du idag inte C-körkort kommer det finnas chans att ta det, då provning i tunga fordon kommer bli en del av din vardag.

Din profil
Vi tror du är civilingenjör med relevant inriktning eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav "det omöjliga" och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter samt behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med programvaruutveckling och styrsystemsutveckling. Särskilt meriterande är kunskaper inom förbränningsmotorer och kalibrererfarenhet. Men det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker.

Du har B-körkort för bil, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuds andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information
Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel +46 8 553 834 55

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer även att ske löpande under ansökningsperioden!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb