Senior Business Intelligence Specialist

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 april 2019
Stängs
den 16 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och forma framtidens digitala samhälle? Brinner du för att hjälpa företag och organisationer att fatta smartare och bättre beslut? Tycker du om att ständigt utvecklas och lära dig nya saker? Då har vi utmaningen för dig! Just nu söker vi på Atea Stockholm dig som vill jobba med Business Intelligence. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.  

  

"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag." – Sofia Nagander, IT Arkitekt på Atea  

  

Din roll i laget  

Du kommer att vara en del av teamet Strategi och IT-styrning samt Innovation. Som konsult inom Business Intelligence kommer du att stödja våra kunder både med strategiska och operativa förbättringar. Du ansvarar för att hjälpa kunder med deras BI-strategi, utveckling av BI-verktyg och datastrukturer med syfte att skapa möjligheter för våra kunder att fatta bättre affärsbeslut. Du får möjlighet att arbeta med många spännande kunder i olika branscher.  

 

Vi arbetar mer och mer med teamleveranser där vi nyttjar vår bredd och erfarenhet samt olikheter för att säkerställa bästa möjliga leverans till kund. Vi erbjuder dig en utvecklande roll där varje dag fylls av nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder.  

 

Exempel på uppgifter i rollen kan vara:  

• Att sätta dig in i och förstå kundernas verksamhet, behov och utmaningar  

• Att lösa problem och fokusera på kundnytta  

• Skapa rapporter och rapportunderlag  

• Analys av data  

• Arbete med datalager  

• Utveckla beslutstöd  

• Jobba med Ateas partner och BI-leverantörer  

  

Vårt erbjudande till dig  

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it och tillhörande tjänster.  

 

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.  

 

Som person känner du troligtvis igen dig på följande:  

Du är resultatinriktad, analytisk och drivande samt har stor social förmåga med fokus på att skapa goda relationer. Samtidigt har du en positiv inställning och är bekväm med ett utåtriktat arbete med stort kundfokus samt har lätt för att anpassa dig till nya förhållanden.  

 

Vi förutsätter att du vill fortsätta utvecklas i din yrkesroll och att du brinner för att skapa möjligheter för våra kunder att fatta bättre affärsbeslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  

 

För att lyckas i rollen ska du:  

• Vara civilingenjör med IT-inriktning, systemvetare eller motsvarande  

• Ha minst 4 års erfarenhet av arbete med BI-verktyg som Power BI, Tableau etc  

• Ha arbetat i alla projektfaser i BI-projekt  

• Ha erfarenhet från databaser och datastrukturer  

• Ha förmåga att skapa insikter och affärsvärde genom data  

• Ha erfarenhet av att föra strategiska diskussioner med ledningsgruppen hos kund  

• Ha ett affärsmässigt synsätt som du kan tillämpa i dina uppdrag  

• Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska  

 

Meriterande är om du:  

• Har arbetat som konsult och är van att hantera kundrelationer  

• Har erfarenhet av projektledning  

 

Vill du bli en del av landslaget?  

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterare Helena Brunzell på 08-633 68 02 eller konsultchef Charlotte Korssell via charlotte.korssell@atea.se alternativt telefonnummer 08-633 67 20. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb