Scania

Systemtänkande utvecklingsingenjör ureadosering

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 17 april 2019
Stängs
den 5 juni 2019
Ref:
20191484
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Nya utmaningar står framför oss då vi går mer mot att bli en leverantör av efterbehandlingssystem inom hela Traton gruppen och dess externa kunder. Detta kommer göra att andra krav ställs på oss som god leverantör. Därför letar vi efter en systemtänkande utvecklingsingenjör med integritet som vill vara med och bidraga i vår utveckling.

Vår grupp Urea Dosing System, NXPE, har ett systemansvar för ureadoseringssystemet vilket gör att vi måste ha en god förståelse för hur systemet används och vilka krav som ställs. Vi är även artikelägare av pump och doserenheter, flertalet nya komponenter just nu tas fram tillsammans med underleverantörer för att möta morgondagens krav på systemet.

På gruppen hittar du engagerade och hjälpsamma medarbetare där flera har mångårig erfarenhet av området.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör hos oss kommer du ingå i ett mindre team där tyngdpunkten i din roll kommer att vara inriktad på installationen av systemet och systemprestanda. Arbetsuppgifterna sträcker sig allt i från att förstå yttre krav på systemet, ge input till systemdesign samt uppföljning av installationer. Utveckling av ingående komponenter i systemet kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Till förfogande har vi bland annat ett labb som ger utrymme för kreativitet och uppfinningsrikedom samt ger möjligheten att lösa och förstå problem på ett effektivt sätt. Du kommer även få pröva din analytiska förmåga då en viktig bit är att kunna återkoppla provresultat till förbättring mot både produkten och provmetoden.

Då systemet används av flera kunder så ingår det att ge support så att systemet installeras rätt och även följa upp installationen. Här finns en stark fordonskoppling.

Din profil

Vi söker dig som är intresserad av att ha ett övergripande perspektiv men ändå kunna gå ner i detaljer. Du trivs att jobba lösningsorienterat med integritet i team och med andra människor. Vi tror även att du har en pedagogisk förmåga och ett sinne för struktur och ordning. Då provning ingår i tjänsten så behövs ett visst mått av praktiskt handlag.

Då ureadoseringssystemet är ett mekatroniskt system så ser vi att intresse finns för både reglering och konstruktion. Erfarenhet av Matlab och efterbehandling av mätdata, konstruktion, eftermarknadserfarenhet är meriterande. Du är civilingenjör med god känsla för fysikaliska samband och gärna med grundläggande kunskaper inom strömningslära.

I och med att dagligt arbete sker inom teamet eller mot grupperingar så ser vi det som en förutsättning att du är intresserad av att bygga och vårda relationer med andra. Att kunna tala och skriva svenska och engelska flytande är ett krav.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är 5 maj 2019, men ansökningar hanteras löpande.

För mer information

Klas Telborn, gruppchef NXPE Urea Dosing System, 08-553 802 73.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb