Scania

Komponentägare komplexa sensorer och system

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 17 april 2019
Stängs
den 25 maj 2019
Ref:
20184252
Kategori
Krav, Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Transportsektorn befinner sig just nu i ett gigantiskt tekniksprång där utvecklingen av autonoma, elektrifierade och uppkopplade fordon ger oss helt nya utmaningar och spännande möjligheter. Scanias framtida fordon kommer att utrustas med ett stort antal sensorer och nya gränssnitt. På gruppen jobbar vi både med nutidens teknik och med framtidens som kameralösningar, fordonskommunikation och komplexa styrenheter för självkörande fordon. Vi ser till att hårdvaran för Scanias viktiga styrenheter håller toppklass.

Om tjänsten

Som komponentägare inom electronic control unit design ansvarar du för att den bästa tekniska lösningen tas fram. Det innebär att du jobbar tvärfunktionellt i projekt tillsammans med kolleger inom systemarkitektur, mjukvaruutveckling, provning, inköp, produktion och servicemarknad. Du arbetar med att ta fram en hårdvarukravställning baserat på standardiserade samt funktionella krav, koordinerar provning och leverantörskontakter samt har det övergripande ansvaret för komponenten. Till din hjälp har du erfarna kolleger och en stor organisation som stöttar och delar med sig av sina kunskaper. Du behöver inte vara expert på allt utan det viktiga är att du ser helheten, förstår och kritiskt kan bedöma de krav på funktion och hållbarhet vi ställer på en komponent.

Om dig

Vi söker dig som är entusiastisk, nyfiken, gillar det tvärfunktionella samarbetet samt att ta dig an nya utmaningar. Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor, även internationella. Du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska.

Du gillar teknik och att hitta smarta lösningar, kanske har du något mekatronikprojekt du jobbar på hemma. Du söker självständigt upp den fakta du behöver och bollar gärna dina idéer med kollegerna. Du har lätt för att hantera och koordinera många kontaktytor, även internationella. Du klarar dig obehindrat både på svenska och engelska.

Du har baskunskaper inom elektronik samt har en högskole- eller civilingenjörsexamen. Har du dessutom erfarenhet av fordonselektronik eller agil utveckling så är det meriterande.

För mer information kontakta

Ulf Bjurström, gruppchef, 08-553 525 87
Ansökan ska innehålla personligt brev, betygskopior och CV. Urval sker löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb