Systemutvecklare med kunskaper i C

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 12 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du nyfiken, vill lära dig nytt, gillar du att dela med dig av kunskap? Då finns möjligheten att vara med och utveckla Skatteverkets IT-avdelning! Vi söker nu en systemutvecklare med kunskaper i C. 

Om jobbet

Till ett av våra team i Solna söker vi en systemutvecklare med kunskaper i C. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är:

 • utveckling i C för Linux felsökning och problemlösning enhets- och integrationstester systemdokumentation
 • enhetsstöd och dokumenterad kod som integrerar med angränsande system
 • skapa förståelse för systemflöden för att kunna identifiera problem och orsakssamband
 • fånga och diskutera verksamhetskrav för att kunna definiera systemkrav, testfall och utföra GUI-tester
 • delaktighet i införande av nya verktyg och tekniker
 • delaktighet i förändringsarbetet av agilt införande

  

Vår tekniska miljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Den omfattar Red Hat Enterprise Linux, IBM Rational ClearCase, Oracle SQL Developer, Jenkins, Eclipse, C, Perl, Java, XML, PL/SQL, JUnit, JBehave, Jira, XMind, Tuxedo 12, VB, jsp och HTML.

Arbetet utförs i team där ni tillsammans reflekterar och kommer med förslag på förbättringar och lösningar samt hjälper varandra på ett prestigelöst sätt. Teamet består av sju personer med en samlad kompetens inom både verksamhet och teknik. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största bestående av ca 800 medarbetare och med en stor och komplex IT-miljö. IT-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta får du möjlighet till kontinuerlig utveckling. 

Agila metoder har tillämpats inom delar av Skatteverket under en längre tid. Vi har nyligen påbörjat ett arbete med att införa ett gemensamt agilt arbetssätt inom organisationen med hjälp av SAFe.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar.

I det här jobbet ska du:

 • ha erfarenhet av komplexa system i större organisationer
 • vara analytisk och lösningsinriktad samt har förmågan att tänka utanför det egna området och bidra till myndighetens bästa
 • ha god förmåga att planera, organisera, avgränsa, prioritera och leverera resultat
 • ha god kommunikationsförmåga, trivas med att arbeta i team och ha en vilja att vara med och utveckla teamet.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom IT om minst 120p/180hp eller flerårig aktuell erfarenhet som systemutvecklare inom aktuellt område
 • erfarenhet av att jobba agilt ha dokumenterad och aktuell arbetslivserfarenhet av systemutveckling i C samt förståelse för objektorientering i C/C++
 • ha dokumenterad erfarenhet av produktionskritiska system med flera systemberoenden och integrationer
 • ha erfarenhet av Red Hat Enterprise Linux Server eller motsvarande

Det är önskvärt att du har erfarenhet av testautomatisering, utveckling på Tuxedo 12 middleware plattform, Java, Eclipse C++ Development Platform, GitHub, Perl, PL/SQL, XML, SAFe eller motsvarande ramverk samt tidigare arbetat hos Skatteverket.

Bra att veta 
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Intervjuer kommer att hållas löpande.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb