Förvaltningsledare till Affärssystem med fokus på ekonomiprocesser

Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 10 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Support Systems

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Enheten Support Systems grundläggande uppdrag och arbetsprocesser

Support Systems förvaltar, är kravställare för utveckling och ger användarstöd i KI:s gemensamma administrativa stödsystem på verksamhetssidan. Idag förvaltar Support Systems; ekonomi, inköp, HR, lön, identiteter (IAM) och forskarstöd.

Medarbetarna inom enheten arbetar självständigt med samtliga arbetsuppgifter inom ansvarsområdet och har olika roller i drift & support, utveckling och processansvarig/förvaltning. Vi gillar att ge proffsig service och är ofta nav för verksamheten. Vi skapar goda relationer med forskare, IT-personal, övrig administrativ personal och externa personer såsom leverantörer. Vi som idag jobbar i enheten har roligt och är mycket supportinriktade.

Ditt uppdrag

Den största delen av din tid kommer att vara som processansvarig för ekonomi där du kommer att arbeta mycket nära vår ekonomiavdelning. Du driver eller utvecklar förändringsarbeten tillsammans med enheten för redovisning & controlling, och kravställer för utvecklare det som behövs. Du omvärldsbevakar och som ekonom i gruppen hjälper du vår användarsupport med att utveckla återkommande ekonomiska rutiner och support. Exempel just nu är en automatisering av attestregelverket som skall följa organisationsträdet.

I din förvaltningsledarroll så blir ditt ansvar att se helhetsbilden för alla delar av affärssystemet där har du andra processansvariga som bistår med sina delar (f.n. inköp, resurshantering). Förståelse för integrationer och beroenden behöver säkerställas och dokumenteras. Du kommer ha leverantörskontakten och till din chef ta fram budgetrapportering för objektet.

På KI arbetar vi efter PM3, där vi varje år tar fram en ny förvaltningsplan som vi utgår ifrån. Du leder och sammankallar referensgrupp för ekonomiprocesserna och tillsammans med de övriga processansvariga (delförvaltare) ser ni helheten för affärssystemet.

Inom enheten är vi varandras back-up för de system vi förvaltar, även om utvecklingspotentialen ligger i våra enskilda expertområden. Detta ger dig en möjlighet till att ständigt utvecklas även i andra områden som vi förvaltar. Du har nära stöd av experter i systemet.

Kvalifikationer

Vi tror du har en bakgrund som innehåller kunskaper/erfarenheter i både ekonomi och systemförvaltning då det krävs mycket bra förståelse för ekonomiprocesserna för att ge verksamheten rätt stöd och upprätthålla en bra förvaltning.

Du gillar att skapa nya lösningar tillsammans med andra, och ändå utbilda/leda/själv förvalta befintliga och nya lösningar.

Du har;

  • Yrkeserfarenhet av systemförvaltning eller motsvarande utbildning
  • Akademisk examen inom ekonomi
  • Erfarenhet av att leda förändrings/projektarbeten
  • Mycket goda kunskaper i Excel

 Meriterande är om du har erfarenhet av;

  • UBW (Unit4 Business World, tidigare Agresso)
  • Kravställning
  • Testledning vid uppgraderingar
  • Skapande av interaktiva utbildningar
  • Att leda grupper

Personliga egenskaper

I denna rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet och egenskaper. Vi ser att du kan bidra till att stärka enheten med just dina förmågor och egenskaper till en bra lärande sammansättning. Du blir länken mellan förvaltning och ekonomi för det behöver du ett du ha verksamheten i fokus utan att göra avkall på förvaltningsledaruppdraget. Du har förmåga att skapa goda samarbeten och slutför det som påbörjats.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Se även ekonomiavdelningens rekrytering av Controller med systemintresse.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Liknande jobb

Liknande jobb