Polismyndigheten

Teknikspecialist till Polisens IT-säkerhetsenhet

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 9 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Enheten för It-säkerhet ansvarar för myndighetens it- och informationssäkerhet. Enheten ansvarar bl.a. för att utreda säkerhetsincidenter och säkerhetsbrister, besluta om vad som ska säkerhetsövervakas, samt att utveckla Polisens behörighetshantering.

Arbetsbeskrivning

Gruppen Loggning och behörighet har en central roll inom Polisens IT vilket ställer höga krav på förmågan att samarbeta med andra. Det förutsätter även ett genuint tekniskt intresse och en vilja att finna lösningar som fungerar såväl tekniskt, som säkerhetsmässigt.  Vi behöver nu förstärka teamet med en teknikspecialist inom området IAM (Identity and Access Management).

Vi är ett självorganiserande team som utvecklar produkter för Polisens behörighetshantering. Vi arbetar agilt, med stora möjligheter att påverka vårt arbetssätt och vår vardag. I rollen som teknikspecialist kommer du att ansvara för och vara en drivande kraft inom ditt ansvarsområde, i samarbete med dina kollegor.

I rollen som teknikspecialist kommer du att ansvara för och vara en drivande kraft inom ditt ansvarsområde, i samarbete med dina kollegor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som teknikspecialist inom gruppen Loggning och behörighet förväntas hög säkerhetsmedvetenhet. Du kommer att arbeta med: 

 • Tredje linjens teknisk support för Polisens Behörighetssystem
 • Anslutning av system till Polisens Behörighetssystem- planering, implementering och livscykelhantering
 • Stötta pågående uppdrag inom polisen med IAM-kompetens (behörighet)
 • Ta fram och publicera nödvändig teknisk dokumentation i samband med t ex leverans av ny funktionalitet i Behörighetssystemet
 • Omvärldsbevakning inom IAM-området

Kvalifikationer

Kvalifikationer 
Vi söker dig som:

 • har relevant eftergymnasial utbildning inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • har erfarenhet inom drift, utveckling eller förvaltning av IT-system

Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att jobba agilt
 • Erfarenhet av arbete med service eller support
 • Erfarenhet av behörighetshantering och/eller Active Directory (AD)
 • Erfarenhet av att leda och samordna uppdrag eller projekt
 • Grundläggande programmeringskunskaper
 • Goda kunskaper i Excel
   

Personliga egenskaper

Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig.

Du tycker om att lösa problem, är flexibel och ser möjligheter. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ och att ge en god service är för dig en självklarhet. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för IT-säkerhet.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Malin Isaksson, 010-5635652 
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se

Fackliga företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn: 010-56 34211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn: 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22. 

Övrig information

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid eller förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb