Polismyndigheten

Utvecklare till sektionen för underrättelse, gränsövervakning-passagerarsystem.

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 13 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord - det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på Polisens IT-avdelningen är du delaktig i ett mycket viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 800 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Polismyndigheten växer så det knakar.

Vi inom sektionen för underrättelse och gränsövervakning- och passagerarsystem har ett helhetsansvar för nyutveckling och systemförvaltning av system som används för att bevaka våra gränser och förebygga och förhindra grov brottslighet och terrorverksamhet. För att lyckas med vårt uppdrag arbetar vi i nära samverkan med den polisiära verksamheten samt ligga långt fram när det gäller utveckling av nya spännande tekniska lösningar. Vi är nu inne i en extremt spännande expansiv fas med nya utvecklingsuppdrag och ny teknik.

Vi söker nu både juniora och seniora systemutvecklare. Är du en av dem och vill vara med och bidra till vårt uppdrag, att bygga system för ett tryggare och säkrare Sverige. Då har du hittat hem!

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi arbetar till största delen med egenutveckling och utvärderar kontinuerligt nya moderna tekniker och verktyg som t.ex. ML för att säkerställa leverans av bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till en effektivare polis.

Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

 • Examen från en minst 3 år lång utbildning inom för tjänsten relevant område på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig 
 • Erfarenhet av utveckling i Java eller JavaScript
 • SQL-databaser
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
   
  Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

 • Flera års erfarenhet av utveckling i Java eller JavaScript.
 • React/Angular eller liknande ramverk.
 • Spring
 • AI/ML
 • NoSQL/Grafdatabaser
 • DevOps
 • Linux
 • SOAP/REST
 • Jboss
 • Docker
 • Agilt arbetssätt

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som har en personlig drivkraft att utvecklas och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta, är kommunikativ och hjälper till att föra hela teamet framåt. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anette Kröger 073-0686907 / Anette.Kroger@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Elin Melkersson, 072-221 92 71 / Elin.Melkersson@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 13/5 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A208.659/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som A208.659/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post

 

Liknande jobb

Liknande jobb