Naturvårdsverket söker fler förvaltningsledare IT

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 10 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och arbeta för en digitaliserad och hållbar utveckling?

Vi står mitt i ett intensivt skede av digitalisering och utveckling av vår verksamhet. Därför kommer du som förvaltningsledare IT  hos oss på Naturvårdsverket att tillsammans med verksamheten och våra leverantörer vara en viktig spindel i nätet för att förvalta och ta fram säkra och ändamålsenliga IT-stöd. Vi söker dig som värdesätter möjligheten att ständigt utvecklas och ser en positiv utmaning i att vara en del av vår verksamhet och de värderingar vi står för. 

Vi är en arbetsplats med trevliga kollegor, ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag som syftar till att förbättra miljön för nuvarande och kommande generationer. Du kommer att välkomnas till ett modernt kontor och ett omväxlande jobb i en organisation som ständigt utvecklas i ett viktigt uppdrag.

Du kommer att i team fortsätta utveckla IT-verksamheten och därför kommer en stor del av ditt uppdrag vara att tillsammans med dina kollegor och våra leverantörer skapa goda förutsättningar för samverkan och utveckling. 

Dina arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare it kommer du att tillhöra Informationshanteringsenheten.

Enheten ansvarar för den IT-nära utvecklingen, förvaltningen och driften av Naturvårdsverkets IT, samt tekniklösningar och produktval för IT-komponenter som ska förvaltas och finnas i Naturvårdsverkets produktionsmiljö. Vår IT-miljö är outsourcad, och såväl utveckling som drift och support levereras främst genom våra strategiska leverantörer. Vi är därför huvudsakligen en beställarorganisation. Vi använder pm3 som förvaltningsmodell och förvaltningen är för närvarande indelade i sex olika objekt.

Tillsammans med de andra förvaltningsledarna ansvarar du för prioritering, planering, uppföljning och leverans enligt beslutade förvaltningsplaner. Du verkställer mål i förvaltningsplanen, och säkrar att ingående IT-komponenter är tillgängliga för verksamheten enligt överenskomna servicenivåer på bästa kostnadseffektivas sätt. Du deltar i det fortsatta arbetet med förvaltning och utveckling av arbetssätt, rutiner och processer. Tillsammans med övriga förvaltningsledare It bidrar du till att fortsatt utveckla Naturvårdsverkets IT-leveranser.

Din kompetens

Vi söker dig som har en teknisk utbildning på högskolenivå med inriktning mot IT alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vi ser att du har gedigen erfarenhet av att ha arbetat som förvaltningsledare IT, gärna i en större organisation. Du har också erfarenhet av projektarbete inom IT, gärna i flera olika roller. Du har tidigare arbetet med leverantörshantering i en outsourcad miljö inklusive erfarenhet av beställning och uppföljning av leveranser.

 

Då vi söker flera förvaltningsledare IT med beställarkompetens ser vi det som meriterande med kompetens inom något av följande områden geodata/GIS/öppna karttjänster, IT-stöd för myndighetsadministration, goda kunskaper inom drift, support och förvaltning bland annat inom Microsoft servermiljö, datakommunikation, telefoni och molntjänster. Det är också meriterande om du kan och har jobbat med pm3, har kunskaper i ITIL samt erfarenhet av att hantera IT-komponenter ur ett användarperspektiv. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har förmåga att leda andra, är prestigelös och gillar att samverka. Du är professionell, lyhörd, flexibel och proaktiv i ditt arbete. Du har även god vana och gillar att kommunicera, såväl med externa leverantörer som med användare.

Om anställningen 

Vi söker totalt fyra förvaltningsledare IT. Anställningarna är tillsvidareanställningar på heltid. Du kommer att vara placerad på vårt kontor i Stockholm, som från och med april 2019 kommer finnas i Hammarby sjöstad.

Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen, och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta oss via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Mikael Guss, biträdande avdelningschef Administrativa avdelningen

Elisabeth Gärdin, facklig representant, ST

Ulla Jennische, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

Liknande jobb

Liknande jobb