Scania

Scania Engines söker Q-team ledare

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 3 juni 2019
Ref:
20184025
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania Engines är en organisation inom Scania CV AB som ansvarar för planering, utveckling och försäljning av lösningar för (I)ndustri- och (M)arin applikationer. Vår verksamhet erbjuder en dynamisk miljö i nära samarbete med kunder, marknadsorganisation och övriga utvecklingsgrupper inom Scania R&D.

Vi på teknisk utveckling inom Scania Engines, KET ansvarar för utveckling av grundmotor, kylsystem, efterbehandlingsystem och tillhörande mjukvaror. Vi har stort fokus på kvalitet och hög prestanda. Dessutom är pålitlighet och livslängd viktigt för våra I/M-kunder och därmed något som en central del vår produktutveckling.

Med kunden i fokus arbetar vi på Product Engineering, KETS med product follow up främst med både befintliga produkter och nyutvecklade motorer med fokus på quality & sustainability. Vi uppdragsleder i huvudsak FQ-ärenden men har även ansvar för designuppdateringar.

Dina arbetsuppgifter
Q-team motor arbetar väldigt tvärfunktionell och samarbetsinriktad vilken ger möjligheter för dig att bygga upp och sprida teknisk kompetens både inom I&M samt inom fordonsmotorutveckling .

Arbetet i gruppen drivs av en Q-teamchef som har ansvar för balansering och delegering av existerande uppdrag enligt Q-processen. Du kommer att samordna de dagliga aktiviteterna och uppdrag med hen med syfte att upprätthålla tempo enligt plan, samt samordna inom Teknisk utveckling för I&M. Du kommer formellt att rapportera till I/M-Product Manager. Naturligtvis ska du agera med fokus på produktkvalitet, problemlösning och med Zero failure mindset.

Dina främsta utmaningar kommer att vara hantering av kvalitets- och produktionsflödesavvikelser som kräver hög prio och snabba lösningar på både kort- och lång sikt. Inflödet startar i och med utvecklingsprojektens introduktion i produktion, men fortsätter över hela produktens livscykel.

Din profil
Vi förväntar oss att du är en person med god ledarskapsförmåga och som brinner för att utveckla sig inom Scania genom att bl.a. samordna möten, leda arbetsgrupper och ta ansvar i beslut som har stor påverkan på verksamheten och affären.

Lämplig bakgrund är teknisk högskoleutbildning eller motsvarande med intresse för både teknik och administration.

Du måste vara strukturerad och ha lätt för att samarbeta eftersom uppgifterna utförs genom tvärfunktionellt arbete samt genom samordning med andra grupper från olika avdelningar inom produktion, inköp och produktutveckling i Sverige och andra Scania enheter runt om världen. Vi förväntar oss att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information
Vill du veta mer, kontakta Fabio Garcia, Head of Product Engineering, telefon 08-553 818 62.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb