Scania

Vi söker drivna teknikinformatörer till Scanias serviceinformation

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 18 april 2019
Stängs
den 5 juni 2019
Ref:
20191200
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Den ökade komplexiteten hos tyngre fordon ställer allt högre krav på den tekniska informationen. Vårt uppdrag är att stödja målgruppen med relevant och högklassig teknikinformation för att säkerställa en effektiv service- och reparationsprocess som gynnar Scanias kunder världen över.

I denna tid av utveckling vill vi lyfta vår information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi vill utveckla informationen från klassisk text och bild till en bilddriven, interaktiv information som bättre fyller målgruppens behov i varje situation.

Vi söker nu en teknisk skribent som har erfarenhet och vilja att vara delaktiga i denna utveckling, parallellt med att producera förstklassig information.

Vi erbjuder

· Delaktighet i utveckling av vår framtida information, produktionsverktyg och nya informationskanaler

· Möjlighet att fördjupa sig och driva utveckling inom ett specifikt intresseområde

· Ett brett kontaktnät inom Scanias utvecklingsavdelning

· Många möjliga utvecklingsvägar inom Scania

· Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Rollen Teknisk skribent

I samarbete med metodingenjör producerar du funktionsbeskrivningar, reparations- och felsökningsinformation för Scanias produkter. Målgruppen är mekaniker i Scanias verkstäder över hela världen. Arbetet innebär många tvärfunktionella kontakter både inom avdelningen och med andra avdelningar inom utveckling och eftermarknad. All information skrivs på svenska, så du måste behärska det svenska språket mycket väl.

Du kommer också att vara delaktig i utvecklingen av Scanias information till att möta morgondagens tekniska plattformar och kanaler. Vi arbetar parallellt med att utveckla informationsstruktur, källsystem, produktionsverktyg och publiceringsformat.

Personlig profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande erfarenhet samt ett naturligt intresse för teknik och informationsdesign. Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
Som person är du målinriktad och har stor initiativförmåga. Du har lätt att ta kontakt med andra människor och är bra på att lyssna. Du ser en självklar utmaning i att beskriva och tydliggöra svåra tekniska sammanhang på ett lättbegripligt sätt. Du behärskar språket och tekniken för att kunna anpassa informationen till målgruppen.

Scanias information är modulärt uppbyggd och presenteras i flera sammanhang, så du måste vara analytisk till din läggning och få informationen att fungera i flera sammanhang och för olika produktkonfigurationer.

Tidigare arbete inom teknikinformation eller inom Scania är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med digitala CAD-underlag och fordonsteknik.

För mer information

Kontakta Ann Kalman, gruppchef, tel 08-553 855 60.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV, relevanta betyg/intyg samt relevant arbetsprov.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb