CHEF INFORMATION MANAGEMENT TILL SKANDIA

Rekryterare
Skandia
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 23 april 2019
Stängs
den 23 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för Information Management och vill du ta en central roll i att utveckla området till en ny nivå på Skandia? Är du van vid att arbeta strategiskt på koncernövergripande nivå samtidigt som du har en praktisk erfarenhet av att arbeta med informationsstyrning? Är du engagerad, driven och duktig på att kommunicera och leda andra och vill du ha en roll där du får möjlighet att påverka från en nyckelposition? Då vill vi höra från dig!

DIN ROLL

Din roll som chef för Information Management är en strategisk nyckelposition med uppdrag att transformera, förbättra och effektivisera Skandias informationshantering. I rollen har du ett koncernövergripande ansvar att driva Skandias förmåga att hantera information och datakvalitet. Du kommer att arbeta strategiskt och tvärfunktionellt med många kontaktytor i organisationen.

Organisatoriskt rapporterar du till CFO och ingår i CFOs ledningsgrupp. Skandia har etablerat ett övergripande Forum för Informationsstyrning som ska säkerställa att arbetet utgår från Skandias behov som helhet. Du har även en rapporteringslinje till detta forum.

I rollen kommer du att ansvara för följande:

  • Utforma och implementera strategi avseende Skandias styrningsmodell för information utifrån verksamhetens behov och krav.
  • Etablera och förvalta styrande principer och policies för informationshantering
  • Säkerställa en solid och relevant informationsarkitektur i samarbete med arkitekter
  • Löpande förvalta metoder, ramverk och processer inom området (datakvalitet, livscykelhantering, masterdata, modellering)
  • Leda arbetet med att utveckla Skandias gemensamma informations- och begreppsmodell
  • Genomföra förbättringar och effektiviseringar inom området
  • Ansvara för kompetenscenter och metodstöd inom området
  • Personalansvar för ca 4-5 direktrapporterande medarbetare och samtidigt ansvar för att leda och koordinera informationsarbetet med Skandias övriga resurser inom Information Management

DIN BAKGRUND OCH DINA EGENSKAPER

För att lyckas i rollen behöver du ha gedigen erfarenhet och kunskap inom Information Management och mycket god affärsförståelse. Du ser information och data som den värdefulla tillgång den är, oavsett organisatoriska eller tekniska gränser. Du har förmågan att förstå, strukturera, analysera, visualisera och kommunicera informationsbehov utifrån hela företagets perspektiv.

Vi söker dig som kan engagera och påverka omgivningen positivt vid förändring. Du är van att hantera intressenter på olika nivåer i organisationen, att rapportera till Senior Management och du knyter lätt kontakt med andra.

Som person är du kommunikativ och har förmågan att förklara komplexa frågeställningar på ett enkelt sätt. Du har ett brinnande intresse för Information Management och motiveras av att ta området till nästa nivå. Du har ett övertygande sätt, du vill påverka och göra avtryck. Du har också förmåga att stödja och utveckla andra och hålla ditt team fokuserat på målet.

För denna roll bör du ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande. Arbetet kräver även att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Kunskap om och erfarenhet från bank- och försäkringsverksamhet eller annan komplex verksamhet är värdefullt men inget krav.

VÅRT ERBJUDANDE

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

DIN ANSÖKAN

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Boxhill AB. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Du söker enklast tjänsten via "ansök-knappen" i annonsen. På ett enkelt och snabbt sätt bifogar du ditt CV. Vi lovar - inga krångliga ansökningsformulär. Om du har specifika frågor angående tjänsten eller hur du ansöker så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jessica Fohlin: jessica.fohlin@bhill.se telefonnummer 070-431 69 37

Varmt välkommen med din ansökan!

För att följa lagar angående Personuppgiftshantering och för att kunna ge dig statusuppdatering under rekryteringen ber vi dig att EJ skicka ansökningar via e-mail utan via Ansökningsknappen.

OM SKANDIA

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar. 

Läs mer på www.skandia.se

Sökord: Information Management, Informationsstyrning, Data management, IT, IT-arkitektur, Business Intelligence, Data warehouse management, Enterprise Information Management, ECM, Informationsarkitektur, datahantering

ANSÖK NU

Är detta något för dig? Tveka inte att höra av dig! Annars kan du skicka in ditt CV till oss så hör vi av oss så fort något som passar din profil dyker upp.

Liknande jobb

Liknande jobb