Polismyndigheten

Vi söker en produktspecialist till Polismyndighetens IT-avdelning!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 23 april 2019
Stängs
den 14 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och utveckla system som bidrar till en effektiv polis och en hög rättsäkerhet i polisens utredningsarbete? Då har vi en tjänst som produktspecialist som du vill söka! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. It-avdelningen har ca 800 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.

Gruppen för bastjänster ansvarar för att utveckla och förvalta centrala informationstjänster för polisens operativa och utredade verksamhet och är del av en sektion som bland annat ansvarar för Polismyndighetens bastjänster, forensiska system, E-tjänster och GIS-applikationer.

 

Som anställd på Norrköpingskontoret, som ligger vackert placerat vid Motala ström i industrilandskapet, får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka, samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.   

 

Låter beskrivningen av arbetsplatsen- och arbetsuppgifterna spännande och utmanande? Då är det tjänsten som produktspecialist i Bastjänster du ska söka!

Arbetsbeskrivning

Som produktspecialist hos oss arbetar du i ett positivt, engagerat och agilt team bestående av sex systemutvecklare och tre produktspecialister. Du kommer att stödja verksamheten genom att tillhandahålla god kompetens kring våra produkter och system där ditt ansvar kommer vara att leda arbete kring kravinsamling, inköp, införande och förvaltning av våra produkter.

Som specialist inom en specifik applikation kan du även arbeta med att konfigurera och anpassa applikationen inom ramen för dess möjligheter så att användare i systemet har den funktionalitet som efterfrågas. Du kommer även att bedriva omvärldsbevakning inom området för att säkerställa en god livscykelhantering rörande produkten. Du arbetar både med egenutvecklade produkter och upphandlade standardprodukter. För upphandlade standardprodukter samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Du kommer arbeta i tätt samarbete med våra beställare och målgrupper inom verksamheten och du är med och planerar hur införandet av nya förmågor i it-systemen ska ske på bästa sätt. Ibland handlar det om mindre förändringar och bara några få införandeaktiviteter, och ibland blir det ett större införande som kräver fler koordinerade aktiviteter. Det är alltid stort fokus på informationsspridning.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant akademisk examen. Alternativt att du har motsvarande förvärvad
  • Erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att samordna och strukturera uppdrag
  • Erfarenhet av att genomföra förändringar av produkter och it-system
  • Förmåga att hantera produkter ur ett livscykelperspektiv
  • Erfarenhet av teknisk systemförvaltning
  • En god kommunikativ förmåga

Du måste behärska svenska väl, både i tal och skrift.


Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

·         Erfarenhet av agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt

·         Erfarenhet av att arbeta med Confluence och Jira

·         Erfarenhet av att arbeta med databaser

 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anders Rosen, tfn 010-56 41 485, epost: anders.rosen@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se

 

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Norrköping

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Produktspecialist, IT-avdelningen, PGS, Bastjänster

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.noa@polisen.se senast den 14 maj 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A213.678/2019 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr xx/x via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb