Förvaltningsledare IT, Centrum för verksamhetstöd och utveckling

Plats
Östergötland
Annonserat
den 24 april 2019
Stängs
den 19 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi hittar lösningar som i slutändan gör vården bättre och säkrare för patienter. Hos oss får du möjlighet att både bidra till effektivare vård samtidigt som du får möjlighet att utvecklas och utmanas då vi arbetar med senaste tekniken tillsammans med några av Sveriges och världens ledande leverantörer av IT-stöd för vårdverksamhet.

Vill du veta mer? Läs mer om oss på vår sida ”Jobba hos oss” hos Region Östergötland. Klicka här.

Arbetsbeskrivning
I rollen som förvaltningsledare IT för förvaltningsobjekt Patientjournalen arbetar du tillsammans med objektägare IT och förvaltningsledare för verksamhet för att säkerställa att regionens långsiktiga mål och strategier inom området uppnås. Primärt arbetar du med taktisk planering av tekniska förändringar i vidareutvecklingen av systemstöd till vårdverksamheten. Du är också delaktig i behovs- och kravinsamling från verksamheten tillsammans med din kollega/förvaltningsledare som leder det verksamhetsnära förvaltningsarbetet.

Du sitter tillsammans med andra inom systemförvaltning på Klostergatan där vi har en mycket god gemensamskap och där med har vi även ett gott samarbete. Hos oss arbetar bland annat systemtekniker, uppdrags- och projektledare, förvaltningsledare IT och processledare.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom IT eller annan utbildning, i kombination med erfarenhet, som arbetsgivaren bedömer som lämplig för befattningen. Erfarenhet från arbete som förvaltningsledare IT, projektledare eller annan ledande roll inom IT är ett krav. Du ska ha goda språk kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift då du måste kunna kommunicera med slutanvändare samt externa leverantörer. Utbildning eller erfarenhet från styr- och processmodeller, så som Pm3 eller ITIL, är meriterande.

Personliga egenskaper
Som person brinner du för att arbeta med utveckling av IT-system för att bidra till utveckling inom vårdverksamhetens arbetsprocesser. Du ska ha förmåga att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet och se till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. För att uppnå de långsiktiga målen så krävs det att du har förmåga att tänka strategisk och ha ett brett perspektiv på frågor, ser på sakers långsiktiga betydels och vidare konsekvenser och anpassar handlingar till detta. Du ska vara initiativtagande, drivande och ha förmåga att omsätta verksamhetens behov till prioriterade utvecklingsområden och förbättringar av de aktuella systemen.

I ditt ledarskap motiverar du andra och skapar förutsättningar för att nå gemensamma mål. Engagemang och delaktighet är viktigt för dig. Som medarbetare bidrar du till ett självgående team med eget driv och stort fokus på effektivitet och ständiga förbättringar.

Anställning och information
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Jörgen Sandström, 010- 103 82 90.

Facklig företrädare för Saco/Jusek, Håkan Hultberg, 010-103 05 19.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 19 maj 2019. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU Direkt, 010-103 60 00, under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland