Scania

MS Dynamics AX/D365 F&O Applikationsspecialist, IT

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 24 april 2019
Stängs
den 18 maj 2019
Ref:
20191749
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania IT söker Applikationsspecialister till området MS Dynamics AX/D365 F&O som vill arbeta tillsammans med oss på Scania IT.

Scanias verksamhet kräver mer och fler komplexa IT-lösningar som är en förutsättning för att utvecklas till en Service Provider av Transportlösningar med flexibla system och IT-utrustning för att supporta verksamhet och kunder nu och framöver.

Scania IT ansvarar för Microsoft Dynamics AX/D365 F&O globalt med installationer i 30 länder. De närmaste åren utför vi flera stora, globala implementationsprojekt. ​Vi strävar efter att ersätta många av dagens distribuerade system med ERP-lösningar.

​Dynamics AX-sektionens medarbetare består av ett 50-tal applikationsspecialister, lösningsarkitekter, utvecklare m fl. roller. Vi levererar idag företrädesvis mot Scanias kommersiella led där Dynamics AX är en strategisk plattform. Arbetet sker främst från Södertälje, men ett fåtal resdagar per år kan också förekomma.

Vi tror på att allt värde skapas i de agila teamen - från idé till produktionssättning.

Dina arbetsuppgifter
Som Dynamics AX Applikationsspecialist arbetar du främst i projekt. Några av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Ansvarar för, och ser till att samla in och dokumentera behoven från verksamheten och att realisera dem i Dynamics AX genom att Analysera behoven, Designa lösning, test- och testsupport samt övrig projektsupport
  • Du ser till att realisera behovet genom företrädesvis konfigurering i Dynamics AX standard eller anpassning genom bl a integrationer mot andra system
  • Utbildar vid behov


Din profil
Vi tror att du som söker har ett stort intresse för IT, verksamhetsprocesser och problemlösning. Du känner att Du vill ta nästa steg i din karriär genom att utvecklas till applikationsspecialist.

För att lyckas i rollen tror vi att du:

  • har erfarenhet av att jobba inom Ekonomi, Logistik o/e Produktions-området
  • bör ha arbetat 1-5 år inom området på verksamhetssidan, gärna inom Scania, eller ha motsvarande kunskaper
  • har god förmåga att analysera och förstå verksamhetens processer och utmaningar
  • har erfarenhet av projekt- och/eller förvaltningsarbete inom stora organisationer där du även kan ha erfarenhet av att hålla i workshops och utbildningssessioner
  • har en relevant högskoleutbildning
  • meriterande är 2-5 års erfarenhet av Microsoft Dynamics AX eller annat ERP-system
  • meriterande är även om du kan processmodellering, planera och genomföra system- och acceptanstester, kan läsa och förstå utvecklingskod


Du brinner för problemlösning och är nyfiken på att omsätta dessa i standardiserade IT-lösningar. Du är analytisk, driven, engagerad och leveransfokuserad, och besitter en mycket god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt är van vid såväl självständigt arbete som att arbeta i team. Du kan uttrycka dig obesvärat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Södertälje och Stockholm med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Sara Hesselgren, (Rekrytering), 08-553 519 33 eller Helena Westman, (gruppchef), 08-553 505 92.

Ansökan
Din ansökan skall innehålla CV och personligt brev. Urval och kallelse till intervju kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

 

Liknande jobb

Liknande jobb