Scania

Vi söker en Technology Leader

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 25 april 2019
Stängs
den 15 maj 2019
Ref:
20191853
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania har bestämt sig för att leda utvecklingen av hållbara transportsystem. HMI är ett område där teknologin utvecklas väldigt fort och samspelet med människorna i systemen kommer att påverkas kraftfullt. Därför behöver vi dig som kan hålla koll på forskningsfronten och vägleda våra insatser rätt.

Research & Innovation ansvarar för att facilitera, koordinera & kommunicera forskning och innovation inom Scania. Avdelningen har ansvar för Scanias interna strategi och process samt stöttar organisationen med kontakter för såväl extern forskningsfinansiering som akademiska och industriella parter.

Dina arbetsuppgifter

Vår Technology roadmap (TRM) är vår samlade strategi för vilka tekniska möjligheter som vi skall prioritera att utforska. Slutmålet är att ge Scania en förmåga att realisera så mycket kundvärde som möjligt mha de teknologier som vi undersöker. Det är ditt ansvar att sätta mål för forskningsaktiviteterna och redovisa dessa för R&Ds ledning årligen. Arbetet utför du tillsammans med representanter från linjen.

Du ansvarar för området HMI, som fokuserar på forskning kring interaktion i vid bemärkelse mellan människor och system, med fokus på multimodala gränssnitt applicerade i fordon, nära fordon samt på avstånd (In Vehicle, Near Vehicle, Remote). Du skall hålla koll på omvärlden genom att bygga relationer med forskare inom akademin, myndigheter, politiker och beslutsfattare. Du skall bla representera Scania i frågor rörande inom det svenska forskningsprogrammet FFI.

Din uppgift är att se till att de medel som samhället investerar i forskning och innovation överensstämmer med vår plan samt skapar förutsättningar för framtida samarbeten. Inom Traton skall du också skapa synergier och samarbeten tillsammans med MAN. Du kommer också att ha täta kontakter med VW Group Research och förväntas förmedla vår input rörande ditt område till dem.

Din profil

Du behöver förstå hur ditt teknikområde utnyttjas i våra produkter och tjänster samt hur det påverkar slutkund, men du är mer generalist än expert. Du kan kommunicera dina lärdomar och mål på ett pedagogiskt och inspirerande sätt. Tjänsten innebär att du skall leda andra mot en gemensam vision. Därför är tidigare erfarenheter som ledare en väsentlig del av din meritlista.

Du har lätt för att skapa relationer och samarbeta med andra men kan även jobba självständigt under perioder. Du tror på en hållbar framtid och har en passion för de möjligheter ny teknologi skapar. Tjänsten innebär en del resor som du planerar själv. Egna erfarenheter av hur samarbete mellan industri, akademi och myndighet fungerar är värdefulla.

Du behöver ha integritet, vara strukturerad och kunna hantera många parallella ärenden. Du talar svenska och engelska obehindrat och du är van att hålla presentationer på båda språken. Kunskaper i tyska är meriterande.

Ansökan

Urval sker löpande.

Ytterligare information

Kontakta gärna Magdalena Borgbrant chef YRR, 08-553 51683
eller Tony Sandberg avdelningschef YR, 08-553 82213

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb