Polismyndigheten

Operativ uppdragsledare sökes!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 april 2019
Stängs
den 24 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en operativ uppdragsledare till vårt team som är engagerad, nyfiken och villig att ta sig an utmaningar. Hos oss kommer du tillsammans med andra engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för att all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Exempel: IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. Här får du möjlighet att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och tillhörande infrastruktur.

Arbetsbeskrivning

Gruppen Personalsystem, läroplattform ansvarar för utveckling och livscykelhanering av ett antal olika system med bred inriktning. Även verksamhetsnära system ingår. Gruppen ska nu utökas med en erfaren uppdragsledare som är villig att delta också i det operativa arbetet. Vi arbetar medarbetardrivet, i nära samverkan med våra uppdragsgivare och verksamheten, dvs. de vi gör skillnad för.

Som uppdragsledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att:

 • Leda olika typer av uppdrag och projekt samt förvaltningsaktiviteter
 • Delta i det operativa arbetet
 • Resursplanera och resurssäkra utifrån de behov som följer av uppsatta mål
 • Säkerställa att uppdraget/leveransen drivs kostnads- och verksamhetseffektivt
 • Planera och driva uppdraget/leveransen i enlighet med polisens modeller
 • Vara kontaktyta mot olika myndigheter som Polismyndigheten samverkar med.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk examen. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant
 • Minst två års dokumenterad erfarenhet av att leda projekt inom IT-området
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska


Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

 • Erfarenhet av att ha arbetat inom större organisationer
 • En förmåga att se helheten
 • Ledaregenskaper
 • Erfarenhet av Jira och Confluence

Personliga egenskaper

Tjänsten kräver en person med ett gediget intresse för att förstå verksamheten och en vilja att driva förbättringsarbete. Vi ser det som självklart att du har en positiv inställning, är engagerad och pålitlig. Du är nyfiken, tycker om att lära dig nya saker och vågar ta för dig.

Exempel:
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög stresstålighet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anna Åstrand, 070-204 54 86/mail anna.astrand@polisen.se 

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn: 114 14; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn: 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22. 

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid eller förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  
 

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 maj 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A218.529/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb