Polismyndigheten

Teknisk systemspecialist med databaskunskaper? Se hit!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 april 2019
Stängs
den 24 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en teknisk systemspecialist till vårt team som är engagerad, jobbar proaktivt och villig att ta sig an utmaningar (personliga egenskaper). Hos oss kommer du tillsammans med andra engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 800 anställda och ansvarar för att all IT som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare.

Exempel: 
IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. Här får du möjlighet att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och tillhörande infrastruktur.

Arbetsbeskrivning

Gruppen Personalsystem, läroplattform ansvarar för utveckling och livscykelhanering av ett antal olika system med bred inriktning. Även verksamhetsnära system ingår. Gruppen ska nu utökas med en tekniker med databaskunskaper, gärna med erfarenhet av att jobba som DBA.

I och med den breda systemfloran kan en ”vanlig” arbetsdag se väldigt olika ut.

 • Vi söker dig som vill arbeta med att:
 • Vara delaktig i införandeprojektet av ett nytt Personal- och lönesystem för Polisens alla 30 000 anställda
 • Bistå med att underhålla och effektivisera befintliga system på befintlig plattform
 • Omvärldsbevaka
 • Ge stöd och support till användare
 • Vara kontaktyta mot interna och externa intressenter som Polismyndigheten samverkar med för att vi tillsammans ska kunna erbjuda bästa möjliga stöd till verksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant högskoleexamen inom IT eller kunskap förvärvad på annat sätt och som bedöms likvärdig
 • Generell erfarenhet av Windows-plattformen, såväl klient som server
 • Erfarenhet av Microsoft SQL, MS IIS
 • Praktisk erfarenhet av att arbeta med förvaltning av servrar, databaser och applikationer
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift

 
Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

 • Erfarenhet av installationer i integrationstäta och komplexa miljöer
 • Erfarenhet av att arbeta med olika plattformar
 • Erfarenhet av att skriva mer komplexa SQL-frågor mot databaser
 • Erfarenhet av att ha jobbat som DBA
 • Bred och djup teknisk kompetens
 • Har en förmåga att se helheten
 • Ledaregenskaper
   
   

Personliga egenskaper
Tjänsten kräver en person med ett gediget teknikintresse, men vi värderar också personliga egenskaper högt. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra. Vidare krävs ett kreativt och flexibelt arbetssätt och god förmåga att kommunicera med olika intressenter.


Exempel:
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på hög stresstålighet och för att trivas och bli framgångsrik i rollen är du trygg i dig själv och litar på din egen förmåga.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anna Åstrand, 070-204 54 86/mail anna.astrand@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn: 114 14; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-56 38710; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn: 010 5677092; Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 073-249 04 22.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid eller förtroendearbetstid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.            

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 24 maj 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. Märk din ansökan med dnr A218.576/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb