IT-specialist - nätverk

Plats
Luleå (Stad), Norrbotten
Annonserat
den 29 april 2019
Stängs
den 29 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass och omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 600 anställda och 15 000 studenter.

Luleå tekniska universitet är i en spännande fas där vi har fullt fokus på att skapa en sömlös upplevelse i vår organisation genom att koppla ihop våra digitala system och tjänster. Den digitala omställningen ställer höga krav på att rätt data finns tillgänglig i rätt plattformar och beslutsstöd för att möjliggöra ett datadrivet arbetssätt, oavsett plats eller teknisk plattform. För att möjliggöra denna omställning har vi påbörjat en transformation där vi moderniserar både vår IT-infrastruktur och vårt arbetssätt. 

Vi vill nu förstärka vår IT-organisation med fler nät-specialister.

I rollen ingår:
* Utveckla och transformera hanteringen av nätverk
* Hantera och förvalta universitetets etablerade nätverk
* Bygga nya nätverk för hybrida lösningar och olika molnmiljöer
* Aktivt driva och ansvara för säkerhetsarbete kopplat till nätverksfrågor

Universitetet har idag ett nätverk bestående av switchar, brandväggar och trådlöst nät från Cisco samt Fortigate. Nätet sträcker sig över flera geografiska orter där vi har verksamhet. Vi har även en etablerad nät-infrastruktur mot olika molnplattformar, främst Microsoft Azure genom en Express Route. 

Vi söker en person som i samarbete med övrig personal från Drift & Support svarar för hantering och utveckling av universitetets nätinfrastruktur i molnet, lokalt samt i våra hybrida miljöer.

Vi söker dig som har brett kunnande inom IT-infrastruktur och förståelse för IT ur ett verksamhetsperspektiv.

Till oss tar du med dig:
* Goda kunskaper och erfarenhet av WiFi, switchar och brandväggar
* En administrativ förmåga och känsla för struktur
* Erfarenhet och certifieringar på Ciscoprodukter och/eller Fortigate brandväggar samt Radius.
* Kompetens inom något eller några av följande områden – nätuppbyggnad i molnmiljöer, Perl, Powershell, scripting i Linuxmiljö, LDAP/Microsoft AD, DNS, SDN
* Erfarenhet och ett brinnande intresse för nät-infrastruktur på Microsoft Azure och andra molnplattformar
* Ett stort engagemang och en vilja att skapa nya lösningar och vara en del av det team som förflyttar vår nätinfrastruktur framåt

Vi erbjuder
Du blir en del av en väl sammansvetsad IT-organisation som driver en kreativ och framåtsyftande verksamhet med nära till beslut. Vi har ett starkt fokus på förflyttning och har siktet inställt på att leverera moderna och digitaliserade plattformar till vår forskning och utbildning. 

Personlig utveckling och utbildning ligger i vårt DNA så ta chansen och väx och utvecklas med oss. Vi ger dig utrymme att utvecklas och specialisera dig inom ny teknik i en miljö där långsiktighet och hållbarhet är i fokus. 

Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi ser gärna att du kan börja hos oss så snart som möjligt. Du är placerad på campus i Luleå.

Mer information
Du är välkommen att kontakta Jan Lundmark, chef IT - Drift och support, 0920-49 20 14  eller jan.lundmark@ltu.se för mer information.

Fackliga företrädare;
SACO-S Christer Gardelli, 0920-49 1809 christer.gardelli@ltu.se
OFR-S Marika Vesterberg, 0920-49 1721 marika.vesterberg@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: 320-2019
Sista ansökningsdag: 190519

Liknande jobb

Liknande jobb