Windowstekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 april 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu fler kunniga Windowstekniker till vår teknikenhet. Du kommer arbeta med att ta hand om den befintliga miljön och vara en del av framtagandet av nya system och tekniska lösningar i utvecklingsprojekt där du samarbetar med tekniker och systemutvecklare. Du kommer också få möjlighet att specialisera dig och utbilda dig inom ett flertal områden och tekniker.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Du kommer tillsammans med mycket kompetenta kollegor att ansvara för förvaltningsåtgärder och vidareutveckling av vår it-plattform. Du arbetar både med planerade åtgärder och felhantering som med utveckling. I utvecklingsprojekten bidrar du med din expertkunskap vid framtagandet av förvaltningsplaner och teknikval och jobbar tillsammans med andra experter för att hitta lösningar för våra framtida teknik. En viktig del i din profession är därför att omvärldsbevaka och hålla dig medveten om teknikskiften och nya möjligheter.

Vi arbetar i team där det är en naturlig del att alla delar med sig av sin kunskap och lär av varandra. Du kommer även ges möjlighet att utvecklas genom att gå utbildningar och kurser. Arbetet sker i huvudsak i Solna men resor inrikes och utrikes förekommer. Beredskap och jour kan komma att ingå i uppdraget.

Din kompetens
Vi ser att du minst har gymnasial utbildning samt att du har genomfört relevanta kurser och utbildningar inom området. Du har mycket goda kunskaper om Microsoft Windows OS/Server och har erfarenhet av att arbeta med dessa, gärna i virtualiserade miljöer. Det är meriterande att du har goda kunskaper inom PKI och AD och om du har kunskaper om avancerad Powershell-scripting. Vi har höga säkerhetskrav på våra tekniska lösningar och det är därför en ytterligare fördel om du har erfarenhet av strukturerad it-säkerhet.

Dina egenskaper
Du är självständig och tar för dig av arbetsuppgifter samtidigt som du gillar att arbeta med andra för att nå resultat. Du har lätt att ta hjälp av andra och du ser det som självklart att stödja dina kollegor för att nå det gemensamma målet. Då verksamheten präglas av hög sekretess är det viktigt att du har integritet och är säkerhetsmedveten och agerar med gott omdöme både i tekniskt avseende och som person.

Du behöver kunna växla i tempo och dyka in i felsökning eller uppgifter med kort varsel samtidigt som du ingår i mer långtgående, planerade utvecklingsprojekt. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 72 67. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-06-02

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb