It-utvecklare med användarfokus

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 29 april 2019
Stängs
den 26 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker nu flera it-utvecklare för arbete med och utveckling av vår it-plattform. Vi är just nu i en expansiv fas med många spännande tekniska utmaningar där du har goda chanser till kompetensutveckling och möjlighet att påverka arbetssätt, system och metodik.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är i huvudsak att utveckla teknik med fokus på användarupplevelsen vilket innebär att förbättra och utveckla arbetsmiljön för våra medarbetare. Du arbetar primärt i vår Windowsmiljö, framförallt med våra virtualiserings- och RDS/Citrixlösningar med kringliggande tekniker såsom AD och PKI men du bör känna dig trygg i att ta dig an utmaningar även utanför dessa områden.

Som it-utvecklare kommer du ingå i ett team som ansvarar för hela processen, från design till implementation och till viss del förvaltning. Vi arbetar i projekt eller i uppdragsform med agila metoder. Du kommer arbeta med andra specialister och lösningsarkitekter för att skapa nya lösningar för vår infrastruktur i en ibland krävande och utmanande miljö. Du kan också komma att agera uppdragsledare vid genomförandet av teknikutvecklingsuppdrag och arbetar då tillsammans med flera tekniker men har ett sammanhållande ansvar för uppgiften.

Det finns goda chanser till kompetensutveckling och vi ser gärna att du specialiserar dig inom områden som du brinner för.

Din kompetens
Du har flerårig, gärna bred, erfarenhet av Microsoftprodukter i stora, komplexa miljöer där du ställts inför utmaningar och tvingats tänka ut nya lösningar. Du har god it-förståelse och kunskap om både server- och klientmiljöer och samspelet mellan dessa och självklart med säkerheten i fokus. Vidare har du en god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet och vana av att arbeta med RDS-lösningar, till exempel Citrix eller liknande lösningar. Ytterligare fördel är om du har erfarenhet av nät, PKI och/eller Active Directory

Dina egenskaper
Du drivs av att tillgängliggöra tekniken och att tillsammans med användarna hitta de bästa lösningarna. Du är kommunikativ och pedagogisk som person och har förmågan att tydligt och med användarfokus kunna förklara tekniska lösningar på, för mottagaren, rätt teknisk nivå.
Du tar ansvar för ditt arbete och är lösningsinriktad samtidigt som du är noggrann, uthållig och har förmåga att prioritera även under hög arbetsbelastning. Då arbetsuppgifterna kan skifta snabbt ser vi att du är flexibel och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet. Att tänka utanför boxen är för dig en självklarhet då du kommer ställas inför många utmanande uppgifter där säkerhet och användarupplevelse står högst upp på agendan. Då vi jobbar i team och i uppdragsform ställer arbetet krav på samarbetsförmåga, prestigelöshet och att du ser till helheten och resultatet istället för den egna prestationen.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-05-26

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb