Scania

Utvecklingsingenjör gasväxlingsfunktionalitet inom motorstyrsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 27 april 2019
Stängs
den 28 maj 2019
Ref:
20191932
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Världen förändras och Scania vill vara med och påverka. Förutom hög prestanda, god komfort och vinnande design är vi nu även på väg att utveckla världens mest hållbara transportlösningar. Nästa generation drivlinor, som är en central del av fordonet, är en viktig del av vägen för att nå dit. Utan innovativ utveckling av drivlinor med effektiva motorer, avgasbehandling och världsledande motorstyrsystem kommer inte målet nås. Hållbarhet är ett ledord som tar allt mer plats inom organisationen.

Vill du vara med och bidra till denna förändring? Avdelningen Engine Control Functions ansvarar för reglering, diagnostik och grundkalibrering av motor och avgasreningen i alla Scanias drivlinor och motorprojekt. Vi genomsyras av en innovativ miljö; Scania har flera år i rad varit det svenska bolag som har fått flest godkända patent i Sverige. För dig som gillar utmaningar och vill göra skillnad är detta ett perfekt tillfälle att utvecklas i karriären. På gruppen för gasväxlingsfunktionalitet står vi just nu inför en spännande tid då mycket ny funktionalitet ska utvecklas i vår nya koncerngemensamma motorstyrenhet för våra kommande motorplattformar med stora tekniksteg inom gasväxling.

Dina arbetsuppgifter

Ditt ansvarsområde blir inom gasväxlingsfunktionalitet, där du tillsammans med dina stöttande kollegor är experter. Varje dag möts du av nya utmaningar och du kommer tidigt att få vara med och påverka, både i det dagliga arbetet och i långsiktiga projekt. Du kommer själv få utveckla funktionalitet samtidigt som du hjälper andra grupper med deras problemställningar inom ditt område.

Kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande är högt värderade på avdelningen, då vi ofta diskuterar igenom våra utmaningar för att tillsammans finna den bästa lösningen. Som en del av Scanias ansvar för motorstyrsystem för hela koncernen samt för externa kunder kommer du ofta jobba i tvärfunktionella, internationella projekt med många kontaktytor på andra delar av Scania.

Du varvar utvecklingen i C med modellbaserad utveckling och kodgenerering genom Simulink. En viktig del av arbetet består i att ta fram modeller för de system som ska regleras, där Machine Learning är en allt vanligare del av utvecklingen. En annan viktig del är kalibrering och provning, där vi utnyttjar både motorprovceller och fordon.

Sammanfattat så kommer du att vara delaktig i alla steg i utvecklingen; från idé och implementation till prov och utvärdering. Har du idag inte C-körkort finns chans att ta det, då provning i tunga fordon kommer bli en del av din vardag.

Din profil

Vi söker en civilingenjör med relevant inriktning eller någon med motsvarande erfarenhet. Vi söker dig som gillar omväxlingen mellan praktiska prov och analyser/utvärderingar. Du gillar problemlösning och att tänka kreativt. Du triggas utav "det omöjliga" och vill alltid försöka hitta den bästa och mest effektiva lösningen, du uppskattar även ständiga förbättringar av verktyg och processer som gör jobbet effektivare. Du har bra kommunikationsfärdigheter och behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.

Du får gärna ha erfarenhet av arbete med programvaruutveckling, styrsystemsutveckling eller motorutveckling. Kunskaper i mjukvaruutveckling och Matlab/Simulink samt diagnos är meriterande. Men det viktigaste är att du har rätt inställning och är villig att lära dig nya saker.

Du har B-körkort för bil, C-körkort eller högre trafikutbildning är meriterande.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi en dynamisk och mångkulturell arbetsplats med engagerade kollegor samt mängder med kompetensutveckling och karriärmöjligheter. Förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna Niclas Gunnarsson, tel 08-553 834 55, niclas.gunnarsson@scania.com

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior/examensbevis. Urval sker löpande under ansökningsperioden!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb