Förvaltningsledare inom området fastighets- och säkerhetssystem

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 april 2019
Stängs
den 20 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Önskar du ett utvecklande och varierande arbete i en modern it-miljö?

Riksdagsförvaltningens it-avdelning söker nu en förvaltningsledare med teamkänsla och flerårig erfarenhet av systemförvaltning och samarbete med verksamheten.

Dina arbetsuppgifter

Som förvaltningsledare inom fastighets- och säkerhetssystem ansvarar du för teknisk förvaltning av de it-system som ingår i området. Arbetet omfattar nära kontakter med såväl verksamhetens systemförvaltare som it-avdelningens tekniker, då du kommer att fungera som den huvudsakliga kontaktytan däremellan. Du kommer att ha en självklar roll i diskussionerna runt såväl krav och behov som tekniska lösningar och vara delaktig i avtalsfrågor med systemleverantörer.

En del av ditt ansvar kommer också att vara att ta del i arbetet med att ta fram underlag för budget- och resursbehov inom området, samt i uppföljningen av drift och utveckling av systemen.

Rollen som förvaltningsledare är en nyetablerad position inom enheten it-produktion, och du kommer därför att ha stora möjligheter att påverka dess utveckling mot den nyckelroll vi ser den som framöver.

Dina kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en relevant akademisk utbildning och flerårig arbetslivs­erfarenhet inom teknisk systemförvaltning. Formell utbildning och/eller certifiering specifikt inom system­förvaltning, projektledning och ITIL är meriterande.

Du kan kommunicera om teknik och lösningar på ett pedagogiskt sätt och är van att diskutera funktionalitet och krav i it-system med användare och systemägare. Du har också tillräcklig teknisk kompetens och erfarenhet för att förstå vilka möjligheter och utmaningar som finns med att möta ett visst behov, och för att diskutera lösningar med tekniker.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomisk planering, budgetering och del­tagande i större förvaltningsuppdrag såväl som projekt.

Vi söker dig som

 • har en relevant akademisk utbildning
 • har minst fem års erfarenhet av teknisk systemförvaltning
 • har flera års erfarenhet av att fungera som länk mellan it-avdelningen och den övriga verksamheten
 • har god förmåga att kommunicera med såväl tekniker som användare
 • har god kunskap om relevanta regelverk och lagar (t.ex. LOU)
 • inom givna förutsättningar och ekonomiska ramar kan genomföra prioriterade förvaltningsaktiviteter utifrån gemensamt satta mål
 • kan bidra aktivt till rollens och enhetens fortsatta utveckling
 • har förmåga att skapa och bidra till ett gott samarbetsklimat där medarbetare kan växa och utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift på svenska. Vi tror att ditt arbetssätt kännetecknas av lyhördhet, prestigelöshet och öppenhet. Tidigare erfarenhet från arbete inom Riksdagsförvaltningen är meriterande, då applikationsportföljen på området är omfattande och högt specialiserad. Även erfarenhet från andra delar av offentlig sektor är meriterande.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern it-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar. Parallellt med våra leveranser arbetar vi för att utveckla oss själva och vårt arbetssätt där ditt engagemang kan göra skillnad.

It-avdelningen består av cirka 120 medarbetare med uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen är fördelad på tre enheter. Den aktuella rollen är placerad på enheten it-produktion, med ett sextio-tal medarbetare.

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och till den övriga myndighetsförvaltningen. It- avdelningens stöd är också ett viktigt inslag för kommunikationen med allmänheten.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Kontakta oss 

 • Robert Mungenast, enhetschef, 08-786 58 26
 • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

Att arbeta i Sveriges riksdag

Riksdagen är hjärtat i den svenska demokratin. Riksdagsförvaltningens uppgift är att skapa bästa möjliga förutsättningar för riksdagen och dess ledamöter. Det är ett unikt uppdrag vi är stolta över. Vi har spännande arbetsuppgifter där vi utmanas yrkesmässigt. Samtidigt har vi god balans mellan arbete och fritid. Våra värdeord kvalitet, kompetens och engagemang ger oss en gemensam riktning. Tillsammans ser vi till att demokratin fungerar.

Liknande jobb

Liknande jobb