Svenska kraftnät söker en servertekniker till IT-plattform

Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 30 april 2019
Stängs
den 24 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet?

Vi söker nu en servertekniker som ska jobba med våra IT-plattformar. Enheten du kommer vara placerad på består av 15 personer vara 13 är tekniker med expertis inom Windows Server, Unix, Linux, lagring, databaser och virtualisering. Denna roll är viktig i vårt uppdrag att leverera en pålitlig, säker och robust IT-plattform till verksamheten. Den tekniska infrastrukturen är modern med ett stort fokus på IT-säkerhet.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.

Dina arbetsuppgifter
Som servertekniker på Svenska Kraftnät ingår du i ett kompetent team där alla brinner för teknik och för att ständigt utveckla våra plattformar och tjänster. Du kommer arbeta med en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och som är klassad som samhällsviktig. Förändringstakten är hög och vi förnyar och bygger ut vår IT-infrastruktur kontinuerligt.

Rollen innebär att arbeta med vår IT-plattform som huvudsakligen är virtualiserad. Arbetet innefattar bland annat att delta i projekt och förvaltning där man då har rollen som teknisk infrastrukturspecialist. Du kommer att samarbeta med teknikområdesansvariga inom Microsoft och UNIX-teamen. Tjänsten innehåller beredskapsarbete.

Du kommer få bra möjligheter till individuell utveckling och arbeta tillsammans med en kompetent gruppering där specialistkompetens eftersträvas. Svenska kraftnäts IT-avdelning har höga ambitioner och ämnar leverera bästa myndighets-IT 2023.

Din bakgrund 
Du ska ha relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare har du erfarenhet av: 
> Arbete i en IT-driftsorganisation med höga krav på tillgänglighet 
> Van att arbeta strukturerat med IT-säkerhet
> Ha djup kunskap om VMware, VDI och/eller NetApp
> Grundläggande kunskaper om ITIL
> Du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.

Kunskaper inom containerteknologi, NSX och Linux/Unix är meriterande, likaså en god förståelse av nätverksinfrastruktur.

Dina personliga egenskaper
Du bör ha lätt för att skapa nya relationer och samarbeta då denna roll innebär många kontaktytor i organisationen. Då miljöerna kontinuerligt underhålls och livscykelhanteras är det viktigt att man gillar ny teknik och att ligga i framkant tekniskt. Förmågan att kunna ha ett större perspektiv är också viktigt tack vare att miljöerna snabbt blir komplexa. Vidare så behövs en bra kommunikativ förmåga tillsammans med ett flexibelt och anpassningsbart förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Patrik Lilja, tel. nr. 010-475 88 28 alternativt HR-partner Josefina Blomquist, tel. nr. 010-475 88 17. Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2019. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig
På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Liknande jobb

Liknande jobb