Teknisk inköpare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 april 2019
Stängs
den 26 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en erfaren teknisk inköpare som kommer ansvara för inköp och beställningar från vår teknikenhet. Du är länken mellan tekniker, ekonomer, leverantörer och jurister och du drivs av att förbättra och effektivisera inköpsarbetet.

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag
Ditt uppdrag är att ansvara för inköp utifrån inkomna beställningar från teknikenheten vad gäller t.ex. teknisk utrustning, immateriella tillgångar, licenser, inköp av underhållsavtal, kommunikationstjänster/abonnemang och externa tjänster. Du är kontakten mellan beställare och vara eller tjänst och kommer ta emot, samordna och genomföra beställningar och avrop mot befintliga avtal. Du kommer till viss del förhandla men framförallt samverka med och stödja upphandlingsfunktionen vid vår ekonomienhet. Arbetet innebär ett tätt samarbete med andra roller internt, såväl tekniker som ekonomer och jurister.

Du ska upprätthålla och utveckla kontakten med leverantörer och tillsammans med ekonomienheten upprätta och granska avtal. Vidare ska du stödja beställare i inköpsfrågor, stödja kravställare i framtagande av kravspecifikationer och stödja ekonomi vid nyinkomna inköpsbehov.

En viktig del i arbetet är omvärldsbevakning och att vara uppdaterad om vilka produkter och leverantörer som finns på marknaden. Du har ett strategiskt perspektiv och jobbar med inköpsplaner, marknadsanalyser och benchmarking för att förbättra och effektivisera inköpsarbetet. Du driver även utvecklingsarbete i form av att ta fram metoder och rutiner för inköpsfunktionen som helhet.

Du tillhör teknikenheten som ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. Avdelningen bedriver myndighetsgemensam verksamhet inom områdena ekonomi, fastighet och service, HR, kommunikation och teknik.

Din kompetens
För denna roll ser vi att du har mångårig erfarenhet av inköp av it/teknik och gärna i en liknande roll inom offentlig förvaltning. Du har mycket god kunskap om it och teknik och har goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har god förhandlingsvana samt om du tidigare har hanterat avancerade inköp av utrustning för it-infrastruktur (servrar, lagring, nätverk etc.).

Dina egenskaper
Du är en framåt person med stort driv och vilja att förbättra. Du trivs med de många kontaktytorna i rollen och är kommunikativ och organisatorisk. Arbetet kräver att du är självgående, tar egna initiativ och att du kan leda och strukturera ditt arbete. Vidare är du inte rädd för förändringar och är bekväm med att inta ett kritiskt förhållningssätt när det behövs. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 76 78. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-05-26

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb