Informationssäkerhetsspecialist till Statens servicecenter

Plats
Gävle (Stad), Gävleborg; Östersund (Stad), Jämtland; Stockholm (Stad)
Annonserat
den 7 maj 2019
Stängs
den 20 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Statens servicecenter är en av Sveriges mest expansiva myndigheter. Den 1 juni tar vi över ansvaret för landets drygt 100 statliga lokala servicekontor, där vi erbjuder medborgare, nyanlända och företagare service från Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. 

Sedan 2012, när myndigheten bildades, levererar vi administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom områdena ekonomi, lön och HR. I dag är vi ca 500 medarbetare som finns i Eskilstuna, Gävle (HK), Göteborg, Lund, Norrköping, Stockholm och Östersund. När vi tar över servicekontoren blir vi ca 1400 medarbetare över hela landet. 

Hos oss får du bidra med din kompetens i arbetet för en effektivare statsförvaltning nära medborgaren. Du bidrar till vår entreprenörsanda och har stora möjligheter att påverka i en verksamhet som befinner sig i en spännande utveckling.

Rekryteringen till servicekontoren görs i samverkan mellan Statens servicecenter och de berörda myndigheterna fram till dess att ansvaret går över till Statens servicecenter den 1 juni.

I rollen som informationssäkerhetsspecialist tillhör du Verksamhetsskyddsavdelningen som har det övergripande och samordnande verksamhetsansvaret för Statens servicecenters säkerhet inom myndighetens samtliga verksamhetsområden. I detta ingår bland annat informationssäkerhet, säkerhetsskydd, incidenthantering, säkerhetsrådgivning, signalskydd, kris- och beredskapsplanering samt i övrigt skydd av organisation, personal och egendom

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som informationssäkerhetsspecialist arbetar du operativt med informationssäkerhet, utbildning samt stöd vid genomförande av informationsklassningar, hotbilds- och riskanalyser samt kontinuitetsplanering. Du medverkar vid upphandlingar samt kravställningar tillsammans med verksamheter och förvaltningar. I arbetet ingår även att aktivt arbeta med framtagande av underlag till ledningens genomgång. I enlighet med vårt ledningssystem verkar du för att informationssäkerheten ständigt förbättras och utvecklas, bland annat genom att identifiera förslag till förbättringar och genomföra dessa. Du leder workshops och utbildar i grupp samt kan ta fram utbildningsmaterial. Du samlar in och sammanställer material som stöd för den strategiska informationssäkerheten och medverkar vid framtagande av och reviderar riktlinjer. I din roll arbetar du nära informationssäkerhetschefen och IT säkerhetsansvarig samt med all verksamhet inom myndigheten men även med andra myndigheter och leverantörer. Rollen förutsätter att du har hög integritet och god förståelse för den statliga värdegrunden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Minst fem års arbetslivserfarenhet av tillämpat informationssäkerhetsarbete
• Erfarenhet av att ta fram samt hålla utbildningar inom informationssäkerhetsområdet
• Erfarenhet av att leda, styra och stötta i hot- risk- och sårbarhetsanalyser och informationsklassningar samt att dokumentera dessa

Vidare ska du ha följande förmågor:
• Att skapa struktur i ditt arbete
• Att säkerställa kvalitet
• Att kommunicera väl på svenska i tal och skrift
• Att ge god service
• Att förmedla information så att andra förstår, van att tala inför grupp, hålla presentationer och genomföra workshops
• Att bidra positivt till arbetsgruppens arbetsklimat för trivsel och utveckling

Dessutom är det meriterande om du har:
• Certifieringar inom området, t.ex. CISM eller CISA
• Aktuell och relevant erfarenhet från arbete inom större myndighet eller stora organisationer
• Erfarenhet av att delta i stora upphandlingar där höga krav ställs på informationssäkerhet
• Kunskap om Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps metodstöd för informationssäkerhet

Övrigt
Anställningen är 100 % och tillsvidare.
Vi tillämpar 6 månaders provanställningen.
Anställningen är placerad i Gävle, Stockholm eller Östersund, efter överenskommelse.
Anställningen innebär en del resande.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 20 maj 2019.
Vi har tre likadana annonser ute för samma tjänst, dvs vi söker en informationssäkerhetsspecialist till Gävle, Östersund eller Stockholm. Du behöver bara ansöka via en av annonserna.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas, du måste därför vara svensk medborgare.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet.

Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag.

Fackliga kontakter Annika Andersson ST tel. 010-456 00 57, Håkan Alenius SEKO tel. 026-656582, Towa Eng SACO-S tel. 010-456 03 91


Kontaktpersoner
Lars Grundström
Säkerhetschef
010-4560158
lars.grundstrom@statenssc.se