Scania

Utvecklingsingenjör - El och kablagekonstruktion till Customized Truck Development

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 7 maj 2019
Stängs
den 24 maj 2019
Ref:
20191638
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bredda dina kunskaper och pröva på något nytt i en snabbrörlig värld nära slutkund?

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar samt kompletta fordon med påbyggnad. Det är ett expansivt område där Scania satsar för att bryta ny mark inom nya segment och marknader. Gruppen System Development ansvarar för el och systemutveckling inom hela Customized Trucks. Vi är idag 17 st personer, men behöver förstärka vårt team för att kunna möta framtida utmaningar inom både civila och militära utvecklingsprojekt (t.ex. elektrifiering, hybridteknik och nya militär orders).

Vi erbjuder dig:

  • Ett varierande och tempofyllt arbete med stort helhetsansvar.
  • En chans att jobba med el- och ledningsnätskonstruktion för hela fordonet och i nära samarbete med kund.
  • Ett brett kontaktnät inom företaget, såväl inom Forskning & Utveckling som tvärfunktionellt med företagets andra enheter marknad, inköp, produktion och eftermarknad.
  • En plats i ett driftigt internationellt team med god sammanhållning.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med både nyutveckling och anpassning av befintliga installationer och komponenter. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram el-scheman och underlag för ledningsnät i 2D/3D, analysera samt besvara el relaterade kundförfrågningar, skriva kravspecifikationer och ta fram funktionsbeskrivningar. Du arbetar aktivt i projekten, från förstudie till produktionssättning och ansvarar för planering, design, kvalitetssäkring samt avvikelsehantering.

Tillsammans med övriga medarbetare på gruppen ansvarar du även för att kontinuerligt utmana och förbättra gruppens arbetsmetoder och processer.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och brinner för utmaningen att hitta lösningar som möter unika kundbehov. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du besitter ett stort inre driv, har lätt för att samarbeta med andra och innehar även förmågan att arbeta självständigt mot ett givet mål. Du eftersöker bredd snarare än djup och gillar att ha mycket på gång.

Du är civil- eller högskoleingenjör med ett par års arbetslivserfarenhet inom el- och kablagekonstruktion. Erfarenhet av Catia V5, Saber och fordonsindustrin är meriterande. Du behärskar svenska och kommunicerar flytande på engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information

Kontakta gärna Viveca Idensjö, Chef RSS på tel. 08-553 535 90 eller 070-233 19 21.

Ansökan

Sök via vår hemsida: www.scania.com/karriär senast den 21 Maj 2019. Ansökningen ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att ske löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2017 levererade vi 82 500 lastbilar, 8 300 bussar samt 8 500 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 120 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 49 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Traton Group. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb