FRA

Reverse Engineer till kryptoverksamheten på FRA

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 maj 2019
Stängs
den 26 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en Reverse Engineer till avdelningen för cyberverksamhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som Reverse Engineer inom kryptoverksamheten arbetar du huvudsakligen med att analysera implementationer i programvara och du deltar aktivt i att omsätta dina resultat i vår underrättelseproduktion. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring och kräver att du i tjänsten håller dig kontinuerligt uppdaterad och inhämtar nya kunskaper inom området. Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av expertis inom IT och underrättelseproduktion. Förutom samarbetet med ditt team samverkar du med övriga delar av avdelningen för cyberverksamhet och med andra delar av myndigheten. På FRA råder strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

Vi söker dig som har minst en gymnasial utbildning. Akademisk examen är meriterande, men dina kunskaper och erfarenheter är viktigast.

Du har erfarenhet av reverse engineering och gärna kunskaper inom kryptologi eller IT-säkerhet. God kännedom om olika plattformar och operativsystem, t.ex. Android, iOS, Windows och Linux är önskvärt. Har du dessutom kunskap om nätverk och att analysera nätverkstrafik är det meriterande. Meriterande är även erfarenhet av forensik. Vi ser att du har goda färdigheter i programmering, vi använder bl.a. Python, C och C++. Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som har ett analytiskt sätt att ta dig an problemställningar och med din sakkunnighet och nyfikenhet kommer du fram till lösningar på dessa. Du har förmåga att behålla motivation och effektivitet i både med- och motgång. Vidare ser vi att du är ansvarstagande samt att du bidrar med idéer och initiativ som främjar arbetet. Du har god förmåga att samarbeta och skapa goda relationer samt är lyhörd för vilka behov som finns i verksamheten.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som Reverse Engineer hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 46 93. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00. Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-05-26.

Liknande jobb

Liknande jobb