FRA

Kryptolog

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 maj 2019
Stängs
den 26 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kryptolog till avdelningen för cyberverksamhet. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som kryptolog medverkar du vid Försvarsmaktens utveckling och analys av kryptoprodukter. Arbetet bedrivs i projektform tillsammans med några av Sveriges främsta experter på området. I ditt arbete ingår bland annat att analysera och värdera kryptografiska system och kryptoimplementationer samt att med matematiska metoder analysera och ta fram kryptoalgoritmer. En viktig del av ditt arbete innebär att följa utvecklingen inom kryptologi och angränsande områden. På FRA råder strikt sekretess, varför det är viktigt att du är bekväm med att hantera den situationen.

Du kan

Vi söker dig som:

• Har forskarutbildning inom matematik, datalogi eller angränsande område. Alternativt har du en omfattande praktisk erfarenhet av kryptologi.

• Har goda kunskaper i programmering.

• Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi ser det som mycket meriterande med erfarenhet inom områdena; IT-säkerhet, kryptografiska standarder och protokoll. Kunskap inom något av ämnesområdena; talteori, matematisk statistik eller komplexitetsteori ses också som meriterande samt erfarenhet av programmeringsspråken Python, C eller C++.

Du är

För att lyckas i rollen krävs det att du har god samarbetsförmåga samt ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare. Du är strukturerad, välorganiserad och samvetsgrann med förmåga att definiera tydliga mål och uppnå resultat. Eftersom du ska jobba med problemlösning på komplex nivå är det också viktigt att du är analytisk och uthållig samt lägger ner tid, energi och engagemang på ditt arbete med förmåga att förbli motiverad och effektiv vid eventuella motgångar.

Du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap och är en kunskapsresurs för andra. Vidare ser vi att du har god förmåga att hantera komplicerade tekniska underlag på såväl engelska som svenska. Du har också hög kvalitetsmedvetenhet och är tydlig i ditt sätt att kommunicera.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som kryptolog hör du till avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt bidra med underlag till underrättelserapporteringen. 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen på Gärdet i Stockholm. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-788 77 61. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00. Vi kommer kalla till intervjuer löpande under ansökningstiden.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-05-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb