FRA

Systemadministratör till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 maj 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu engagerade och initiativtagande IT-säkerhetsexperter till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Som systemadministratör hör du till accessutvecklingskontoret under avdelningen för cyberverksamhet. Avdelningen har två huvudsakliga uppgifter; bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktig verksamhet i Sverige samt att utveckla och leverera access- och exploateringsförmåga till signalunderrättelseverksamheten.

Ditt uppdrag

Som systemadministratör hos oss kommer du att jobba främst med Linuxbaserade lösningar i en mycket engagerad grupp av kompetenta medarbetare. Gruppen har flera specialistkompetenser och jobbar i nära samarbete med IT-säkerhetsexperter och systemutvecklare. Du får stort eget ansvar och måste ha fokus på kvalitet. Det finns möjligheter att fördjupa dig i relevanta specialintressen inom arbetsområdet.

Vårt uppdrag kännetecknas av ständigt nya behov i en nystartad och prioriterad verksamhet där resultatet av dina insatser kommer att leverera direkt verksamhetsnytta till stora delar av FRAs kärnverksamhet.

Det huvudsakliga arbetet består av att vidareutveckla vår miljö av tekniska inhämtnings- och analyssystem samt tillhörande förvaltning av våra egna system. Arbetet präglas av kontinuerlig förändring vilket innebär att du även kommer att utveckla verktyg och processer. Vidare genomförs arbetet i mindre grupper med gedigen kompetens. Vi har ett öppet arbetsklimat där vi ständigt hjälper varandra. Resor både inom och utom landet kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har ett stort intresse för datorer och IT och har jobbat minst fem år som system-administratör. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt i en miljö som innebär utveckling av system, systemintegration och förvaltning. Du kan Linux. Programmeringsmässigt behärskar du ett antal skriptspråk. Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Du har minst gymnasial utbildning med IT-inriktning eller förvärvat motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet. En akademisk utbildning är meriterande, men ditt brinnande intresse och dina kunskaper är viktigast.

Praktisk erfarenhet inom några av följande teknikområden är meriterande:

  • Puppet
  • IT-säkerhet, säkra kommunikationslösningar, analys av nätverkstrafik och incidenthantering
  • Kunskaper i andra programmeringsspråk
  • DevOps, automatisering

Du är

På ett analytiskt sätt tar du dig an problemställningar och med din sakkunnighet hittar du nya angreppssätt för att lösa dessa. Du är ansvarstagande och initierar aktiviteter som främjar utvecklingen av ditt verksamhetsområde. Vidare ser vi att du driver ditt arbete med god struktur och har hög kvalitetsmedvetenhet samt har lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Genom din lyhördhet och förståelse för olika behov samt ditt effektiva sätt att samarbeta med andra ser du till att uppfylla uppsatta mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders prov-anställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 41 10. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-06-02.

Liknande jobb

Liknande jobb