Systemutvecklare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 9 maj 2019
Stängs
den 23 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du förvaltar över tid, befintliga system och verktyg för försvar av IT-system. Tjänsten omfattar även utveckling/ samordning och kvalitetssäkring av den totala systemkartan inom området. Arbetet sker i nära samarbete med operatörer som bedriver verksamhet med verktygen och driftorganisationer inom Försvarsmakten.  

Kvalifikationer:
• IT-säkerhetskunskaper (Windows/ Linux)
• Data & Systemvetenskaplig examen
• Erfarenhet av mjukvaruutvecklingsmetodik
• Erfarenhet av arbete med metoder och tekniker för mjukvarudesign, utveckling, testning och underhåll
• Kunskap och erfarenhet i programmering i något högnivåspråk t.ex. Java eller C#, samt något scriptspråk
• B-körkort

Meriterande: 
• Databastekniker, lagringslösningar (Hadoop, Elastic Search)
• Automatiserad server-orkestrering (Puppet, Ansible)
• Integrationstekniker (Bamboo, Travis)
• Systemövervakningar (Nagios, Grafana )
• Signalskyddsutbildning och vana vid kryptoförbindelser
• Nätverk/ Routingprotokoll
• Kunskap om Försvarsmaktens IT-system

Personliga egenskaper
Du har en god problemlösningsförmåga med en stor portion IT-säkerhetsintresse. Du trivs bra att arbeta i grupp, såväl som ensam. Du har en god förmåga att växla mellan långsiktiga och arbetsuppgifter, såväl som uppgifter som behöver lösas under tidspress. Utöver detta har du ett positivt och professionellt förhållningssätt till din omgivning, samt en god social kompetens. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten. 
Placeringsort Enköping
Tillträde enligt överenskommelse.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning.  Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester. Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: 
SACO Pär Lohman
OFR/O Hans Skoog
OFR/S Martin Sparr
SEKO Ola Markgren
Samtliga nås via vxl 08-788 75 00

Välkommen in med din ansökan senast den 23 juni. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1908” på din ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. 

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb