IT-Projektledare

Plats
Eskilstuna (Stad), Södermanland
Annonserat
den 9 maj 2019
Stängs
den 3 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om Fortifikationsverket

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att försvaret har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder 
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi IT-projektledare till IT-enheten i Eskilstuna som vill jobba på en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

IT-enheten ansvarar för Fortifikationsverkets IT-verksamhet och är inne i ett utvecklings-och förändringsarbete som innebär en successiv övergång från en traditionell IT-enhet till en tjänsteorienterad verksamhetsnära organisation. IT-verksamheten är indelad i tre funktioner: IT-drift och support, systemförvaltning och arkitektur och utveckling. Arkitektur och utveckling ansvarar för utveckling och etablering av nya IT-lösningar och tjänster till verksamheten utifrån verksamhetens behov. En förutsättning för att kunna etablera nya lösningar är att vi har en bra och ordnad hantering av våra IT-nära projekt och vi behöver därför förstärka med kompetens inom projektledning och projektportföljshantering.

Du kommer att leda och genomföra projekt med anknytning till IT i nära samverkan med verksamheten genom att följa upp och rapportera status och avvikelser utifrån projektetens mål och planering. Du säkrar resurser och projektdeltagande samt styr och leder projektmedlemmarna inom projekt. Vidare har du ansvar för IT-enhetens projektkontor (PMO) samt upprätthålla aktuell status på IT-projektportföljen. I rollen ingår att införa gemensamma processer och modeller för IT-projektledning och säkerställa att dessa efterlevs. Då funktionen PMO är i uppstart så finns det stora möjligheter att både forma funktionen och din egen roll. I tjänsten ingår resor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole-, eller universitetsutbildning i system-, datavetenskap och/eller civilingenjör inom datateknik eller informationsteknologi. Alternativt annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant. Du har minst 5 års praktisk erfarenhet av IT-projektledning/projektledning. Vidare har du erfarenhet av projektstyrningsmodeller såsom PPS, Projektil eller liknande. Du har även erfarenhet av att arbeta inom ett projekts alla olika faser från förstudie till implementation och överlämning till förvaltning. Körkort klass B är ett krav.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta med uppföljning av projekt ur ett projektportföljsperspektiv (PMO). Det är även meriterande med erfarenhet av ITIL och/eller PM3 eller liknande förvaltningsmodell. Vi ser det även som meriterande om du har certifiering inom IT-projektledning och även erfarenhet inom området från offentlig sektor.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du affärsmässig, strategisk och resultatorienterad. Du har god samarbetsförmåga och kan samarbeta med personer inom olika roller alltifrån projektdeltagare till styrgruppsmedlemmar. Du har god prioriteringsförmåga och är strukturerad i ditt angreppssätt. Vidare är du lyhörd, har en god kommunikationsförmåga och ett coachande förhållningssätt till dina kollegor.

Anställningsvillkor 
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner 
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta IT-chef Marie Berg tfn 010-44 44 540 eller HR-specialist Sabine Andersson, tfn 010 44 44 721.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster 
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter 
Eric Bergman, Ledarna 
Tommy Eriksson, SEKO
Karin Alm, SACO 
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-06-03. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.