FRA

Erfaren lagringsspecialist

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 maj 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FRA söker erfarna medarbetare inom nätverksteknik, IT-utveckling, lagring och IT-arkitektur.

Vi behöver dig som kan hjälpa oss att ta fram vår nya IaaS- och PaaS-plattform. För rätt person kan vi erbjuda ett utmanande arbete i en komplex underrättelseverksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Vi tänker nytt, gör du?

Ditt uppdrag

Som lagringsspecialist kommer du att vara en del av myndighetens framtida datacentergrupp. Arbetsuppgifterna i rollen innefattar bland annat planera, designa, kapacitetsplanera samt test och installation av lagringslösningar. I rollen ingår även drift och förvaltningsansvar av datacentergrupperingens lagringslösningar där du kommer att arbeta tillsammans med övriga teknikansvariga. Andra arbetsuppgifter omfattar övervakning, optimering, livscykelhantering och spegling av lagringslösningar. Du kommer att vara delaktig i infrastrukturprojekt där du använder din sakkunskap för implementering av lösningar. Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Resor både inrikes och utrikes kan förekomma i tjänsten.

Då merparten av våra system har höga säkerhetskrav kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag

Du kan

Du har en utbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har minst fem års aktuell erfarenhet av arbete med driftsatta lagringssystem samt varit delaktig i att utveckla miljön.

Rätt person har:

 • Kunskap om minst två av de större lagringsleverantörerna till exempel HPE, Netapp, Dell, EMC, Pure Storage eller SDS.
 • Designat lagringslösningar i projektform.
 • Kunskap om klustring, spegling och redundanssäkring.

Meriterande är om du har kunskap om något av nedanstående:

 • Migrering av lagringslösningar
 • Lagring kopplat mot hypervisor
 • Virtualisering
 • Lagringshårdvara
 • NAS- och SAN-topologi
 • SDS
 • Backup i lagringslösning
 • IT-säkerhet
 • Övervakning
 • Scripting i powershell
 • Grundläggande kunskap i AD och GPO.

Du behöver ha goda språkkunskaper i både svenska och engelska. Du kan även beskriva tekniska problem på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift på svenska.

Du är

Vi ser att du tar stort ansvar för din uppgift, du visar på gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. Du har ett genuint intresse för IT och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Som person är du strukturerad och har förmågan att behålla lugnet och fokusera på rätt saker i stressade situationer. Vidare är du analyserande och använder din kreativitet för att lösa problem. Du har lätt för att kommunicera med andra i både mindre och större grupper. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som lagringsspecialist hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.
 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Friberg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-06-02.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb