FRA

Erfaren IT-utvecklare med inriktning Linux och infrastruktur?

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 maj 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

FRA söker erfarna medarbetare inom nätverksteknik, IT-utveckling, lagring och IT-arkitektur.

Vi behöver dig som kan hjälpa oss att ta fram vår nya IaaS- och PaaS-plattform. För rätt person kan vi erbjuda ett utmanande arbete i en komplex underrättelseverksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet. Vi tänker nytt, gör du?

FRA:s underrättelsetjänst syftar till att ge information och förvarning om förhållanden i omvärlden. Det kan röra sig om eventuella hot mot Sverige, men även om att ge stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik. Det är här du kommer in!

Ditt uppdrag

Som IT-utvecklare kommer du att ingå i en grupp på ett tiotal glada personer med djup teknisk kunskap och stor erfarenhet inom olika områden. Ni utvecklar verksamhetens infrastruktur enligt uppsatta mål med väl avvägd säkerhetsnivå. Med varierande sammansättning av kompetenser arbetar ni i mindre konstellationer med att tillgodose verksamheten med djup och bred kompetens. Du kommer att vara delaktig under hela projektcykeln, från kravställan och design till överlämning till driftenheterna.

Delaktighet i enhetens IT-säkerhetsuppdrag kommer också att ingå utifrån din profil.

Då merparten av våra system har höga säkerhetskrav kommer du även att delta i olika slag av analyser, framförallt kopplat till risker med vald design och arkitektur av tjänster och produkter.

Sekretessbelagda uppgifter förekommer i varierande grad. Du kommer främst ha kontakter internt men resor kan förekomma både inrikes och utrikes.

Du kan

Rätt person är säkerhetsmedveten, har bred teknisk kunskap samt goda kunskaper inom:

 • Linux
 • Integration
 • IT-infrastruktur
 • Ansible eller Puppet.
 • Utveckla och driftsätta system i nya och gamla miljöer.

Meriterande är om du har arbetat med något av föjande:

 • IT-säkerhet
 • Automation
 • Elasticsearch
 • OpenShift
 • Datastores som exempelvis PostgreSQL, My SQL, och Hadoop.
 • Docker, Git eller CI/CD
 • Skriptning i form av t.ex. Shell script såsom Bash, Perl eller Python. 

Har du erfarenhet av HW, lagring, backup, lastbalansering, Identity/Access Management IdM/IAM, LDAP och att jobba i projekt ser vi även det som positivt.

För tjänsten krävs att dina språkkunskaper är goda, både i svenska och engelska och du har en god förmåga att kunna beskriva tekniska problem på ett pedagogiskt sätt i både tal och skrift på svenska.

Du är

Vi ser att du tar stort ansvar för din uppgift, du visar på gott omdöme och gör korrekta avvägningar och prioriteringar i arbetet. Du har ett genuint intresse för IT och underhåller kontinuerligt din specialistkunskap. Som person är du strukturerad och har förmågan att behålla lugnet och fokusera på rätt saker i stressade situationer. Vidare är du analyserande och använder din kreativitet för att lösa problem. Du har lätt för att kommunicera med andra i både mindre och större grupper. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som IT-utvecklare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med mycket goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Joakim Nyberg på mail joakim.nyberg@fra.se. Fackliga företrädare nås på telefon 08-471 46 00.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-06-02.

Liknande jobb

Liknande jobb