Windows tekniker/arkitekt till Skatteverkets It-service

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 13 maj 2019
Stängs
den 13 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en utvecklingsorienterad person som vill arbeta med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter som är till nytta för medborgare och företag? Vill du tillsammans med kunniga och nytänkande kollegor bidra till att utveckla Skatteverkets It-avdelning? Tveka inte – sök tjänsten idag!

Om jobbet
I rollen som Microsoft Windows Server Tekniker/Arkitekt inom Infrastrukturtjänster arbetar du med förvaltning, arkitektur, vidareutveckling och konfigurering av vår infrastrukturtjänst Windows Server. Proaktivt underhållsarbete, prestandaanalyser och kapacitetsplanering ingår i rollen. Du agerar även tredje linjens specialist och hjälper drift och verksamhetssystem med teknikexpertis.r.

Du tillhör It-avdelningen i Solna och enheten för gemensam It-service (GITS). GITS arbetar med förvaltning, vidareutveckling och drift av vår interna moln- och tjänstebaserade IT-miljö och levererar tjänster till Skatteverket, Valmyndigheten och Kronofogdemyndigheten.

Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största, med en stor och spännande IT-miljö. IT-avdelningen ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets IT-system. IT-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en bred och varierad IT-miljö. IT-avdelningen siktar högt och når goda resultat, du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör tjänstesektion 1 på gemensam It-service på It-avdelning med placering i Solna. På vår sektion är vi ca 30 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy

I det här jobbet ska du:

  • vara utvecklingsorienterad och nytänkande
  • ha god kommunikationsförmåga i tal och skrift
  • ha förmåga att planera, organisera och dokumentera ditt arbete
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt.

Du ska även ha:

  • relevant högskoleutbildning, alternativt flerårig erfarenhet av arbete där motsvarande kunskaper förvärvats 
  • relevant erfarenhet och kunskaper i Microsoft Windows Server 2012 & 2016 och Microsoft Active Directory
  • relevant erfarenhet inom moderna utvecklingsverktyg och metoder
  • kunskaper i C# och/eller i PowerShell.

Det är önskvärt att du har kunskaper inom Microsoft Identity Manager, system center sviten, HSM, OCSP och wmWare vSphere. Det är även önskvärt att du har certifieringar inom Windows och ITIL och kunskaper i certifikathantering.
 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb  kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb