IT-arbetsplatstekniker/Systemförvaltare till Danderyds kommun

Rekryterare
Danderyds kommun
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 maj 2019
Stängs
den 2 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen
Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa? 

Inom drift och support gruppen jobbar vi framåtlutat, innovativt och entusiastiskt och för oss är samarbete över gränserna i fokus. Vi vill fortsätta att ligga i framkant och genomför just nu systembyten från Window 7 till Windows 10 via System Center Configuration Manager (SCCM). Detta är nödvändigt för att kunna hålla kommunens klienter uppdaterade i enlighet med Microsofts nya uppgraderingsmodell. 

Läs mer och ansök idag!


Arbetsuppgifter
I en ersättningsrekrytering söker vi två nya kollegor till vår grupp för IT-arbetsplats. Vi levererar IT-arbetsplats som tjänst, ett helhetserbjudande till ett stort antal användare i kommunen. Vi använder en SCCM baserad lösning, men vi jobbar också med Intune och autopilot. 

IT-arbetsplatsteknikern ansvarar för att våra standardarbetsplatser/funktioner fungerar och utvecklas. I arbetsuppgifterna ingår certifiering av datormodeller, paketering, mjukvaru- och operativsystemsinstallationer, patchhantering, felsökning och drift av SCCM. 

Systemförvaltaren är dels IT-arbetsplatstekniker men också systemförvaltare och har ansvar för att föreslå mål, lösningar och handlingsplaner för att vidareutveckla hantering av IT-arbetsplats. Det kan t ex gälla vilka stödsystem/tekniska lösningar som ska användas för att hantera IT-arbetsplats, arbetssätt, driftrutiner, dokumentation, manualer och konfigurationer

 

Kvalifikationer
Vi tror att du har flera års erfarenhet av att jobba med alla delar i SCCM, OS Deployment, applikationsdistribution och patchning. Du har dessutom jobbat i flera år med automatisering av Windows OS och applikations- och programinstallationer samt arbetat med klienthantering och Windows 10. Du har även goda kunskaper i Powershell, GPO-hantering och AD kopplat till klient.

Kan du även MSI paketering och har B-körkort är det ett plus. 

Du är serviceinriktad, noggrann och har en särskilt god social kompetens. Du gillar att jobba i team, men är ändå självgående och prestigelös samtidigt som du har ett driv och engagemang i det du gör. Rollen som systemförvaltare kräver goda kunskaper i svenska språket då arbetet innebär många interna och externa kontakter.


Anställningens omfattning
Start omgående eller enligt överenskommelse.
Anställningen kan inledas med provanställning

Ansökan
Referensnummer:   A876878

Lön
Löneform: Månadslön.

Anställning
Arbetstid: Dagtid.


Övrigt
Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. 

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Liknande jobb

Liknande jobb