Systemförvaltare Datacenter till Danderyds kommun

Rekryterare
Danderyds kommun
Plats
Danderyd (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 13 maj 2019
Stängs
den 31 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Välkommen till Danderyds kommun! Här möter vi invånarnas behov genom hela livet. Vi kombinerar den moderna trädgårdsstaden med en hållbar stadsmiljö. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling. Danderyds kommun ska bli Sveriges bästa kommun att leva, bo och verka i enligt kommunens nya vision. Vill du vara med på vår resa? 

Enheten för digitalisering sitter i Mörby centrum, 13 minuter från T-centralen. Det är en central funktion på kommunledningskontoret som ansvarar för samordning av kommunens digitalisering och utvecklingsverksamhet. Enheten ansvarar för förvaltning, drift och support avseende IT-infrastruktur och tjänster.

Arbetsuppgifter Systemförvaltaren har ansvar för att föreslå mål, tekniska lösningar och handlingsplaner för att vidareutveckla kommunens serverdrift. Systemförvaltaren är kravställare i upphandlingar som avser datacenter och deltar i projekt. Systemförvaltaren arbetar också nära underleverantörerna inom ansvarsområdet. 

Systemförvaltaren arbetar även med drift i samverkan med drifttekniker. I arbetet ingår att planera uppdateringar i driftmiljön. Uppdateringar kan gälla såväl datacenterprogramvaror/hårdvaror som operativsystem, säkerhetslösningar och verksamhetssystem. 

När det gäller verksamhetssystem sker arbetet i samarbete med systemförvaltare som testar och verifierar uppdateringar. Tjänsten omfattar arbete med datahallar, servrar, lagring, backup, säkerhetslösningar, konfigurationer, stödverktyg, arbetssätt, driftrutiner, dokumentation, manualer mm. 

I tjänsten ingår beredskap. 

Kvalifikationer

Vi tror att du har flera års erfarenhet av systemförvaltning och datacenterdrift. Du har en teknisk utbildning och dokumenterad erfarenhet av drift av datacenter i en produktionskritisk miljö. 

Du har jobbat i flera år med server, lagring och backup. Du har goda kunskaper om VMware, Windows server och MS-SQL. Har du även kunskap inom nätverk eller Azure är det ett plus. Rollen som systemförvaltare kräver goda kunskaper i svenska språket.

Självklart är du serviceinriktad, noggrann och har en särskilt god social kompetens. Du gillar att jobba i team, men är ändå självgående och prestigelös samtidigt som du har ett driv och engagemang i det du gör.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-07-01
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start omgående eller enligt överenskommelse. Anställningen kan inledas med provanställning.
Tillsvidare.

Övrigt Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan. 

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
 

 

Kontaktperson
Kenneth Aspegårdh
Gruppchef Förvaltning & Utveckling, IT-enheten
08 – 568 91037 kenneth.aspegardh@danderyd.se

Facklig företrädare
Facklig representant nås via kommunens växel
08-56891000

Liknande jobb

Liknande jobb