Drifttekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 maj 2019
Stängs
den 24 maj 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-avdelningen på Åklagarmyndighetens huvudkontor söker en tekniker med driv, som kan hjälpa oss att ligga i framkant med drift och utveckling av vår Windowsmiljö.

Din viktiga vardag- dina arbetsuppgifter Enheten för drift på it-avdelningen består av c:a 15 personer fördelade på tre funktionsområden. Windows, Linux och Kommunikation. Enheten stöttar hela myndigheten och våra åklagare runt om i landet med verksamhet som kräver tillgänglighet dygnet runt. Avdelningen präglas av hög servicekänsla och ett ständigt pågående förbättrings- och utvecklingsarbete för att kunna erbjuda framtidens tekniklösningar för Åklagarmyndighetens samhällskritiska verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

•Designa lösningsförslag för nya och befintliga miljöer och delta i tekniska införandeprojekt

•Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av Windowsmiljön främst med focus på SharePoint och SQL, samt säkerställa att Åklagarmyndigheten lever upp till de högt ställda tillgänglighetskraven

•Hantera incidenter och genomföra djupare problemanalyser och felsökning

•Vara rådgivande och drivande vid implementering av ny teknik och lösningar

Dina kvaliteter och kvalifikationer Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom it/teknik och erfarenhet av Windows/SharePoint/SQL-miljöer. Du är bekväm med att använda Powershell för administration och automatisering. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntlig och skriftlig framställan. Har du en bra teknisk grund så finns möjlighet till vidareutbildning inom SharePoint.

Det är meriterande om du har kunskaper inom:

•Microsoft System Center Suite

•Microsoft Active Directory

•Hyper-V eller andra hypervisors

•Commvault, PKI, Programmering

 

Som person vill vi att du är självgående och initiativrik. Det är viktigt för oss att du har stark egen drivkraft och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om anställningen Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tjänsten är placerad på Åklagarmyndighetens huvudkontor på Östermalm och innefattar beredskapstjänstgöring var femte vecka med en inställelsetid på en timme.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är säkerhetsklassad och ställer krav på svenskt medborgarskap. I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Välkommen med din ansökan!

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste.

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Liknande jobb

Liknande jobb