IT-specialist till förvaltning PKI

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 maj 2019
Stängs
den 9 juni 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Den 1 januari 2019 tog Stockholms läns landsting över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelsen och blev i samband med det region istället för landsting. Vården i Stockholm är inne i en omvälvande förändringsresa och SF IT är med och skapar förutsättningar för framtidens Hälso- och sjukvård inom hela regionen med fokus bland annat på mobilitet och digitalisering.

 

Vi söker dig som vill vara med oss på en transformationsresa genom att bidra i rollen som IT-specialist inom CA området med förvaltningsansvar för vår PKI miljö.   

 

Enhet Identitet och behörighet arbetar med förvaltning och vidareutveckling av IT-stöd för säkerställande av identitet samt behörighet och åtkomst. Vi har spännande uppgifter framför oss under året och på sikt vilket ger möjlighet till arbete med nya tekniska lösningar och personlig utveckling.   

 

Arbetsuppgifter 
I rollen som IT-specialist inom PKI förvaltning förväntas du ha hög säkerhetsmedvetenhet. Du kommer att arbeta med felsökning, test och förvaltning av verksamhetskritisk miljö vilket kräver ett aktivt deltagande i vårt moderniserings- och utvecklingsarbete mot virtualiserade och automatiserade tjänster. Du förväntas sätta dig in i och arbeta aktivt utifrån våra policys, regler och riktlinjer samt andra typer av säkerhetshöjande åtgärder. 

 • Drift och förvaltning av CA-system 
 • Felsökning, felavhjälpning och dokumentation av komplexa CA-miljöer 
 • Installation, konfiguration och dokumentation av HSM 
 • Design av CA-lösningar för att kontinuerlig motsvara verksamhetens krav på IT-säkerhet och tillgänglighet 
 • Planering och införande av automatiserade tjänster i CA-miljöer 

Kvalifikationer 
Du har relevant akademisk examen, alternativt på annat sätt införskaffad motsvarande kompetens. Du har stort intresse och god förmåga att leda och driva uppdrag av skiftande karaktär samt uttrycker dig väl både muntligt och skriftligt på svenska. Du har flera års erfarenhet från arbete med IT-nära arbetsuppgifter, gärna inom en större organisation. Vi ser att du har goda kunskaper inom följande områden: 

 • PKI, bakomliggande teorier och principer inom kompetensområdet 
 • Förvaltning och utveckling av komplexa CA-miljöer med höga krav på säkerhet 
 • System- och förvaltningsdokumentation 
 • Livscykelhantering ur förvaltningsperspektiv 
 • Vi förmodar att du har grundläggande kunskaper inom ITIL och PM3/annan förvaltningsmodell. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med: 

 • Microsoft CA och/eller EJBCA 
 • HSM 
 • Revokering av certifikat 
 • VMware 
 • Script, tex BaSH, Perl, Python, PowerShell 
 • Skriva policydokument

Personliga egenskaper 
Personer i din omgivning beskriver dig som en lagspelare med god förmåga att arbeta självständigt och under eget ansvar. 

Du är strukturerad och fokuserar på både helhet och detaljer och är duktig på att prioritera affärsmässigt i ditt arbete. 

Du är lösningsorienterad och strävar efter hög kvalitet. Säkerhetstänkande är en självklar del av ditt arbete. 

Du bemöter kunder på ett affärsmässigt sätt samtidigt som du är bra på att skapa och behålla kontakter såväl inom som utanför organisationen. 

Du drivs av personlig utveckling, tycker om att lära dig nya saker och har en stark analytisk förmåga samt vill ta dig an en roll som främjar en IT-säkerhetskultur i organisationen.

 

Anställningsform   
Tillsvidareanställning/heltid. Provanställning kan komma att tillämpas. 

 

Ansökan 
I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jan Falck, 070 3772655.

 

Om oss 
Vi är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter och arbetar återkommande med förbättringsarbete. Vi arbetar processorienterat i en kultur som präglas av våra värdeord: kompetens, öppenhet, pålitlighet och samarbete. Vi arbetar i en prestigelös, säkerhetsmedveten och strukturerad arbetsmiljö. Du som anställd har subventionerad sjukvård och rätt till friskvårdbidrag. Vi sitter i fräscha lokaler i centrala Stockholm, med verksamhet på platser inom hela Region Stockholm. SLL IT har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår förvaltning avseende jämställdhet och mångfald. 

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

Liknande jobb

Liknande jobb